• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
"Olumlu ama yetersiz buluyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Demokratikleşme paketi ile ilgili farklı açıklama ve değerlendirmelere devam ediyor. Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, paketi kısmen olumlu bulduklarını ancak, haklı bir kısım beklentilerinin karşılanmadığını ve bu hususlarda da bir düzenleme yapılması irade ve niyetini görmek istediklerini belirtti.

 

"Kamuda kılık ve kıyafet sorununun nihai çözümü anayasal güvencedir"
Kamuda kılık ve kıyafet sorununun nihai çözümü, sadece bir yönetmelik maddesinin değiştirilmesi meselesi olmadığını belirten Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Coşkun," 657 sayılı Kanun'da, kamu personelinin kendi tercihleri doğrultusunda belirledikleri kıyafetle kamu hizmeti sunabilmelerine imkân tanıyacak ve yönetmelik gibi idari düzenlemelerle yasak getirilmesini engelleyecek, özgürlüğün teminatı bir düzenleme gerçekleştirilmeli ve bu durum anayasal güvenceye alınmalıdır" diye konuştu.

 

"Cuma namazı vaktinde mesai saatlerinin düzenlenmemesi bir eksikliktir"
Kadın kamu çalışanları için getirilmesi düşünülen düzenlemenin; emniyet, TSK ve yargı mensuplarını istisna tutulmasını, temel insan hak ve özgürlüklerine aykırı bulduklarını ifade eden Coşkun," Cuma namazının göz önüne alınarak mesai saati düzenlenmesini tavsiye ettiği bir ortamda, kamu çalışanları için Cuma namazı vaktinde mesai saatlerinin düzenlenmesine yönelik idari düzenleme ile aşılabilecek bir tedbirin öngörülmemiş olmasını bir eksiklik olarak görüyoruz" dedi.

 

"Karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalı"
Zorunlu karma eğitime de değinen Coşkun," Kamu Denetçiliği Kurumu'nca okullarda zorunlu karma eğitim uygulamasının kaldırılması noktasında tavsiye kararı aldığı bir dönemde, karma eğitim mecburiyetinin sona ermesi için, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yer alan karma eğitim esasının kaldırılmasına yönelik bir düzenleme olmaması, eğitimin demokratikleştirilmesi noktasındaki beklentiyi boşa çıkarmıştır" diye konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir