• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Alimler Cemiyeti 4.Toplantısını gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR-Âlimler Cemiyeti Medreseler Komisyonu, aylık mutad olarak müderrislerle buluşmasının 4. Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda genelde medreselerin, müderrislerin ve talebelerin sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Âlimler Cemiyeti Medreseler Komisyonu tarafından yapılan toplantıda medreselerdeki sıkıntılar, sorunlar, müderris ve talebelerin sorunları ön plana çıkarıldı. Bu ayki toplantının gündeminde mezun olan talebelerin toplumda tebliğ ve irşad faaliyetlerinde bulunmaları için işlenecek konular ve kitaplar konusu değerlendirildi.
 
İslami anlayışın yaygınlaşması konusu ön plana çıkarıldı
Toplantıda ele alınan konular İslami anlayışın toplumda yaygınlaşması konusunda ders müfredatındaki kitapların değiştirilmesi başta olmak üzere birçok şeyin değiştirilmesi adına kararlar alındı.
 
Toplantıda ele alınan konular şöyle:
Bu konuda vasat, İslami anlayışın toplumda yaygınlaşması için ders müfredatında okunacak kitaplar belirlendi.
 
Toplumda ifrad ve tefride karşı talebelerin donanımlı olması için onlara yönelik seminerler ve bilgilendirme toplantılarının belli aralıklarla düzenlenmesi kararı alındı.
 
Talebelerin, hitabet ve konuşma alanında yetişmeleri için gerekli destek ve ortamın hazırlanmasının gerektiğinin altı çizildi.
 
Son olarak bir sonraki toplantı tarihi kararlaştırıldıktan sonra toplantı sona erdi. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir