• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Kızılay Bölge Toplantısı Batman'da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı'na katılmak üzere yönetim kurulu üyeleriyle beraber Batman'a geldiler. Toplantıda, Vekâletle Kurban Toplama kampanyasının tanıtımı da yapıldı.


Kristal Park'ta gerçekleştirilen toplantıya Batman Valisi Yılmaz Arslan, Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve yönetim kurulu üyeleri, BATSO Başkanı A.Kadir Demir, bazı kurum müdürleri, Kızılay temsilcileri ve üyeleri katıldı.


Vekâletle Kurban Toplama kampanyası hakkında bilgilendirmelerde bulunan Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiye'de vekâletle Kurban toplama toplantılarını yaptıklarını ve bu kapsamda Batman'a geldiklerini belirtti.


Kampanyanın amacına değinen Akar, "Vekâletle kurban kesim kampanyamızı teşkilatlarımızla, şubelerimizle görüşüp onlara aktarmak, akıllarına takılan soruları cevaplamak ve bu kampanyayı en iyi şekilde şubelerimiz tarafından uygulanmasını sağlamaktır. Fırsattan istifadeyle şubelerimizle bir araya gelip Kızılay'ın meselelerini, Kızılay'ın yeni yaptığı atılımların izahını arkadaşlarımıza paylaşmaktır." dedi.


Kurban bir ibadettir, bağış değildir
Kurbanlıkları İslami ve insani şartlara göre kestiklerini ifade eden Akar, "Kurbanlıkları kuralına ve amacına göre kesiyoruz. Kurban bir ibadettir, bağış değildir ve mutlaka kesilmelidir. Kurban kesilirken Allah'ın adı anılmalıdır. Vekâlet verenin ismi anılmalıdır. Bütün bu kuralları yerine getiriyoruz. Hayvan haklarına riayet edilmelidir. Hayvana acı çektirilmeden hayvan kesimi yapılmalıdır. Hijyenik ve temiz ortamlarda kesimler yapılmalıdır. Bunları veteriner ve din adamlarımızın gözetiminde yapıyoruz. Kesilen bu etlerini konserve ve kavurma haline getiriyoruz. Bu konserveleri Türkiye'nin her tarafındaki fakir ve fukaraların sofrasına yardım olarak dağıtıyoruz." diye konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir