• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
MHP`de Zonguldak`ta İstifa Depremi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Korkmaz, "Görevlerini layıkıyla yerine getiren Kilimli, Kozlu ve Çatalağzı belde teşkilatlarımızın hiçbir gerekçe ortaya konulmadan görevlerinin başında iken, tarafımıza bilgi verilmeden görevden alınmaları bizim için kabul edilemez bir durumdur. Bzim için siyaset; entrikalar yapmak, çıkar ilişkileri kurmak, bu çıkar ve menfaat ilişkileri doğrultusunda görevlendirmeler yapmak değildir." dedi.

MHP Zonguldak parti binasında basın açıklaması yapan MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Orhan Korkmaz, 9 belde başkanıyla beraber görevlerini bıraktıklarını belirterek, anahtarları açıklama yaptıkları masanın üstüne bıraktı.

"DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜKTEN TAVİZ VERMEDİK"

Korkmaz, "Bildiğiniz üzere, MHP Zonguldak Merkez İlçe Teşkilatı olarak 2009 yılı Haziran ayında ülkücülerin ve Türk milliyetçilerinin teveccühü ile göreve geldik. Yaklaşık 2 yıldır da bu görevi sürdürmekteyiz. Bu onurlu görevi sürdürürken, tek gücümüzü ülkücüler ve Türk milliyetçilerinden aldık. Kendimize hiçbir zaman ülkücülerden başka yandaş aramadık. Bu görevi sürdürürken onur, haysiyet, şeref, doğruluk ve dürüstlükten asla taviz vermedik. Bu ilkeler doğrultusunda, bu görevi onurlu bir şekilde yaptık. Göreve geldikten sonra tüm beldelerimizdeki ve mahallelerimizdeki teşkilatlarımızı tamamladık." şeklinde konuştu.

Orhan Korkmaz, göreve geldiklerinden beri MHP İl Başkanlığı seçimlerinden sonra il yönetimiyle aralarında ufak sorunlar olduğunu, fakat bunların hiçbirini dışarı yansıtmadan göreve devam ettiklerine dikkat çekti. Korkmaz, şöyle devam etti:

"SİYASET; ENTRİKALAR, ÇIKAR İLİŞKİLERİ KURMAK DEĞİLDİR"

"Bugün gelinen noktada bu zamana kadar görevlerini başarıyla devam ettiren borçlarla devraldıkları ve bitme noktasına gelen teşkilatları yeniden canlandıran, borçlarını kapatan ve bu görevlerini layıkıyla yerine getiren Kilimli, Kozlu ve Çatalağzı belde teşkilatlarımızın hiçbir gerekçe ortaya konulmadan görevlerinin başında iken, tarafımıza bilgi verilmeden görevden alınmaları bizim için kabul edilemez bir durumdur.

MHP Merkez İlçe Teşkilatı olarak bizim için siyaset; entrikalar yapmak, çıkar ilişkileri kurmak, bu çıkar ve menfaat ilişkileri doğrultusunda görevlendirmeler yapmak değildir. Bizim için siyaset, öncelikle ideallerimiz uğrunda mücadele etmek ve bu mücadeleyi yaparken de partimizin menfaatleri dışında hiçbir kişisel menfaat düşünmemektedir. Haksız, kişisel çıkar ve menfaatler uğruna görevden alınan Kozlu, Kilimli ve Çatalağzı belde teşkilatlarımızda bu zamana kadar görevlerini yerine getiren tüm arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Sizlerin huzurunda kendilerine teşekkür ediyor ve haklarını helal etmelerini istiyorum."

"AÇIKLAYABİLECEĞİMİZ DAHA BİRÇOK MESELE VAR"

Orhan Korkmaz, bu zamana kadar kirli tezgahların kurulduğu siyaset arenasında hiçbir arkadaşlarını satmadıklarını, arkasından işler çevirmediklerini, doğruluğu ve dürüstlüğü ilke edindiklerine işaret ederek, "Burada söyleyebileceğimiz ve açıklayabileceğimiz birçok meselenin daha olmasına rağmen ülkücü kimliğimiz, almış olduğumuz siyasi terbiyemiz ve bu zamana kadar bağlı kaldığımız değerlerimiz nedeniyle açıklamıyoruz. Fakat açıklamak zorunda bırakılırsak da açıklayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Zonguldak MHP İl Başkanlığı mesleğini yürüten Mustafa Korkutan`a mesleğinde başarılar ve bol kazançlı günler diliyoruz." diye konuştu.

Haber7

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir