• DOLAR 32.522
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2420.271
  • ...
SON DAKİKA
Nükteli Cevaplar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAÇAN TREN Necip Fazıl Kısakürek`in istasyondan öfkeyle döndüğünü görenler sorar: "Üstad! Nedir bu öfkeniz? Yoksa treni mi kaçırdınız?" Mağlubiyeti kabul edemeyen Necip Fazıl: "Ne münasebet!" diye kükrer. "Kovdum, gitti!"

ÖRTÜNMEK İŞİN GİYİNMEK! İngiltere Kralı George ile görüştüğü sırada, Gandi`nin üzerinde her zamanki gibi beyaz örtüsü varmış. Davetten çıkınca, bir gazeteci sormuş: "Kıyafetiniz, bir kralla buluşmak için yeterli miydi?" Gandi, hiç aldırmadan cevap vermiş: "Kral, ikimize de yetecek kadar giyimliydi."

NAMAZ KILANLARI ÇAĞIR Halife Harun Reşit, ağabeyi Behlül Dane`ye: "Ağabey, bu akşam camide namaz kılanları yemeğe alacağım. Sana zahmet akşam namazına git de namaz kılanları getir, yemek yesinler." der. Behlül camiye gider ve namazdan sonra yanında iki kişiyle döner. Halife: "Camiye sadece bunlar mı gelmişti, başka kimse yok muydu?" diye sorar. Behlül: "Vardı. Hem de cami doluydu." Halife: "Eee! Onları niye getirmedin?" Behlül: "Sen "Camiye gelenleri getir." demedin. "Namaz kılanları getir." dedin. Ben de camiden çıkanlara tek tek imamın namazda hangi sureleri okuduğunu sordum. Sadece bu iki adam bildi. Ben de onları getirdim." der.

SİGORTA ŞİRKETİ İngiliz Büyükelçisi, eski Türk evlerinin dış duvarlarına asılan "Ya Hafız" (Muhafaza eden Rabbimiz) levhalarını görünce dayanamamış ve Keçecizade Fuad Paşaya bunların ne olduğunu sormuş. Fuad Paşa İngiliz`in tam anlayacağı dille cevap vermiş: "O gördükleriniz, Osmanlı sigorta şirketinin levhalarıdır."

ŞAİRİN CEVABI Şair Deyheki, çocuklarım yanına alarak bir dostunu ziyarete gider. Kara kuru ve sıska çocukları gören dostu latife olsun diye: "Efendi, bu gübre böcekleri senin mi?" der. Şair, taşı gediğine koyar: "Evet efendim! Kokunuza geldiler!"

VAKİT "Musiki derneğinde ne çalıyordunuz?" diye soran arkadaşına, musikişinas yazar Selim Gündüzalp şu cevabı vermiş: "Vakit efendim, sadece vakit..."

Salih Ataç / Adana – Yaş: 23

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir