Fransa'da etkisini artıran aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle hafta sonundan bu yana serinlemek amacıyla deniz, göl ve nehirlerde suya giren 13 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yerel basına konuşan Ulusal Sivil Güvenlik Kurumu Sözcüsü Jerome Boulanger, ölümlerden birinin Poitiers kentinde yaşayan 17 yaşındaki bir genç, diğerinin ise Seine-et-Marne vilayetinde yaşayan 13 yaşındaki bir çocuk olduğunu belirtti.

Fransız meteoroloji ajansı Meteo-France, aşırı sıcakların etkisini sürdürmesi nedeniyle alarm seviyesini ülkenin 49 vilayetinde kırmızıya, 40 vilayetinde ise turuncuya yükseltti.

Yetkililer, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları ve günün en sıcak saatlerinde dikkatli olmaları çağrısı yaptı.

Aşırı sıcakların günlük yaşam üzerindeki etkileri eğitim alanına da yansıdı.

Eğitim Bakanlığının aldığı kararla ülke genelinde 845 okulda eğitime geçici olarak ara verildi.

Kararın, öğrencilerin ve eğitim personelinin sağlık risklerini azaltmak amacıyla alındığı belirtildi.

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle yangın riski de arttı.

Cher Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Touchay kasabasında çıkan yangında 25 hektarlık ekili alan kül oldu.

Yangın nedeniyle 44 kişi tahliye edilirken, söndürme çalışmalarına katılan 3 itfaiyeci hafif yaralandı.

Muhabir: ENSARİ ŞANA