Ramazan

Bugün iftarda ne yesek? İşte bugünün iftar menüsü!

Pandemi sebebiyle kalabalık iftar sofralarımız olmasa da Ramazan ayının bereketiyle yine iftar sofralarımızı süsleyecek, ağzımızı tatlandıracak lezzetli bir menüyle karşınızdayız.

Abone Ol

Bugün iftarımıza yoğurtlu, nefis bir çorbayla başlayalım. 

YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER

2 su bardağı Süzme Yoğurt
2 yemek kaşığı Tereyağı
1,5 yemek kaşığı (tepeleme)un
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pul biber
6 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Bugünkü ana yemeğimizde ise Hatay'ın en güzel lezzetlerinden tepsi kebabı var...

TEPSİ KEBABI

MALZEMELER

Yarım kg orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan
1 tane yeşil biber
¾ demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz


Üzerini Süslemek İçin

1 tane domates
1 tane soğan
2 tane çarliston biber


Sosu İçin

1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yanına kuru domatesli makarna...

KURU DOMATESLİ MAKARNA

MALZEMELER

10 Adet Domates Kurusu
2 Adet Kırmızı Soğan
Yarım Paket Makarna
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
 Fesleğen, Karabiber,  Tuz

Vee narlı roka salatası...

NARLI ROKA SALATASI

MALZEMELER

1 demet roka

1 kase nar (ayıklanmış)

1 çay bardağı mısır

1 kase kiraz domates

1 çay bardağı ceviz

1 kase tulum peyniri

3 yemek kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım limonun suyu

Tuz

iftarın sonunda ağzımızı tatlandıracak nefis bir tatlı...

MUZLU MAGNOLİA

MALZEMELER

1 litre süt (5 su bardağı)
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker 
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket bebe bisküvisi veya pötibör bisküvi
2 adet büyük muz