Yumurta ünlü bir kuyumcunun genç kızı olan Alma Pihl tarafından tasarlanarak, Rus çarına sunuldu. Aradan geçen 100 yıldan uzun süre içerisinde ününe ün katan yumurta, son durağı olan Londra'da çıkarıldığı müzayedede 1,1 milyar TL (25,7 milyon dolar)'a alıcı buldu.

Kış Yumurtası'nın eriyen bir buz kütlesini andıran gövdesi, kaya kristalinden yapılmıştır. Yumurtanın kendisini 4000'den fazla elmas süslemektedir. İçindeki kardelen buketi, kuvars ve yeşim taşlarından yapılmıştır.

Ekim Devrimi sonrası sadece 450 pounda bir tüccara satılan yumurta, bir çok el değiştirdikten sonra Katar Şeyhi Suud bin Muhammed El Sani tarafından satın alınmış, onun ölümüyle birlikte, mirasçıları tarafından bir müzayedede elden çıkarılmıştı.





