Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, komitenin kurulmasını memnuniyetle karşılayarak, Mısır, Katar ve diğer arabulucuların çabalarını övdü ve komite üyelerine, bölgede yaşanan zor koşulların gölgesinde Gazze'nin işlerini yönetme misyonlarında başarılar diledi.
Genel Sekreter Ebu Gayt, komitenin kurulmasının, Trump'ın planının ikinci aşamasının gerekliliklerinin yerine getirilmesi yolunda önemli bir adımı olduğunu belirtti.
Ebu Gayt, uluslararası topluma, ABD'ye, Gazze'de barış ve yeniden inşanın önündeki engelleri kaldırmak ve işgal rejiminin ikinci aşamanın gereklerinden, özellikle de Gazze Şeridi'nden çekilmeden kaçınma konusundaki sürekli oyalama politikasına karşı koymak için gayretle çalışmaya çağırdı.
Genel Sekreter Ebu Gayt, ayrıca insani yardımın Gazze'ye engelsiz ve sürekli olarak ulaşmasının sağlanması gerektiğini kaydetti.
Gazze'nin Yönetimi için Filistin Ulusal Komitesi Başkanı Ali Şaas, komitenin çalışmalarına Mısır'ın başkenti Kahire'de başladığını, kısa süre içinde Gazze'ye geçerek acil yardım planını hayata geçireceklerini açıklamıştı.
Komitenin, Filistin ekonomisini yeniden inşa etmeyi hedefleyen 15 teknokrat isimden oluştuğunu aktaran Şaas, "Gazze'ye yardım planı; Arap Birliği ve İslam dünyası tarafından kabul edilen, Avrupa Birliği'nin de memnuniyetle karşıladığı Mısır planına dayanıyor." dedi.





