G.Afrika doğumlu E. Musk da son dönemin parlayan birçok yıldızı gibi asıl işi olan girişimcilikten TIP’a geçiş yaptı. Musk’ın asıl girişimciliği Tesla ve Space X ile ilgili teknoloji ve endüstriyel tasarım alanı olmasına rağmen aniden 2016’da Neuralink Şirketini kurduğunu açıklayarak insan beynine çip yerleştireceğini ve felçlilerin hayatını kolaylaştıracağını açıklayıp sempati topluyor. Tam da Transhumanistlerin hedeflerine yardımcı olacak büyük projenin bir köşesinden de o tutmuş oluyor.
Yani o da yeryüzünde güç sahibi olmuş birçok insan gibi “Ölümsüzlüğe” ulaşmak ya da ömrünü olabildiğine uzatma hedefine odaklanıyor..
Aynen ayet-i kerimenin tarif ettiği gibi “Yemin olsun ki, onları insanların yaşamaya en düşkünü olarak bulursun; müşriklerden de çok; her biri ister ki bin sene yaşasın. Oysa yaşatılması hiç kimseyi azaptan kurtaramaz. Allah onların yapmakta olduklarını eksiksiz görür.” (Bakara:96)
Musk’ın hayatını araştırırken (Karanlık kalan noktaların yanı sıra) hiçbir kusurun olmadığı bir başarı hikâyesi ile karşılaşıyorsunuz. Öyle ki “Bu kadar da olmaz!” dedirtiyor. Tipik megaloman güçlülerin egosantrik(ben merkezci) anlatımı hâkim. Sanki Google ve Vikipedia gibi kaynaklar kalemi Musk’ın eline verip bize hayatını yaz demişler gibi. Hatta daha ötesi bunu profesyonel PR uzmanları yazmış denilebilir.
E.Musk, Forbes'in 2016’da yayımladığı "Dünya'nın En Güçlü İnsanları" listesinde 21. sırada, 2019'da "Dünya'nın En Yenilikçi İnsanları" listesinde ilk sırada yer aldı.
Tüm dünyanın onu Starlink uyduları, Solar Cıty programı ve Tesla ile tanıdığı Elon Musk kaç yıldır hazırlığını yaptığı Neuralink Projesinin ilk gösterimini dün gece yaptı.
Sunumda konuşan Musk; "Bu cihazı takanlar bir anda insanların beynini ele geçirecek değil" dedi. Musk ayrıca “Cihazı kullanacak olanların zaman içerisinde yapay zeka ile simbiyotik bir beyne sahip olacağını” savundu.
Aynı Musk daha önce yaptığı açıklamalarda yapay zekanın tehlikelerine değinmiş ve bu teknolojinin insanlığın sonunu getirebileceğini söylemişti.
Neuralink projesinden sonra ise Musk, özellikle insan beyni ile yapay zeka arasında bir bağlantı kurulması konusuna odaklanmış ve bunun insanlığı ileriye taşıyacağını söylemeye başlamış.
Neuralink lansmanında şirketin nörolojik sorunların tedavi edilmesinde rol oynayacağını iddia ettiği implantı ürettiğini ve bunları sahnedeki iki domuzda denediklerini belirtti.
Birinci domuz için Musk: "Burada sağlıklı ve mutlu bir domuz görüyoruz. İlk başta biraz utangaç davranıyor ancak enerjisi yüksek ve hayattan keyif alıyor. Bu domuza iki aydır implant takılı" dedi
Musk ikinci bir domuz daha tanıttı. Bunun beyninde daha önce implantın bulunduğunu ancak daha sonra çıkarıldığını ifade etti. Yani implantın güvenli bir şekilde takılıp çıkarılabildiğini söyledi.
Musk, geçmişte bu teknolojiyle ilgili olarak, "Beyninizin herhangi bir yeriyle temasa geçebilir, örneğin göz problemlerini çözebilecek bir şey olabilir. Prensip olarak beyinle ilgili her problemi çözebilir" dedi.
Bu teknolojinin çıtasını biraz daha yukarı taşıyan Musk daha önce: "Konuşmanıza gerek kalmayabilir, yine duygusal sebeplerle konuşabilirsiniz" demişti.
Neuralink’in geliştirdiği cihaz, üzerinde 3 binden fazla elektrot bulunuyor. Bunlar bin nöronun aktivitesini izleyebiliyor.
Cihaz, hedefine ulaşırsa (ileride) internete bağlanabilen her türlü elektronik aletin beyin sinyalleri ile kontrol edilmesini sağlayacak. Aynı zamanda "Yapay öğrenmeyi" sağlayacak Nano teknoloji yardımıyla nöroteknolojide yapılacak bu devrimi “Çılgın Proje” olarak takdim eden medya organları Musk’ın evlilikleri, sevgilileri ve magazin hayatı üzerine odaklanıp insanları bu milyardere özendiriyorlar.
Oysa Elon Musk hakkında sorulması gereken sorular:
Kim bu adam? Ne ara böyle popüler oldu? 10 bine çıkarmayı düşündüğü Starlink uydularının hedefi ne? Bill Gates’in Aşı ve Tarım Projeleriyle ilgisi ne? AİLE Konsorsiyumunda nerede bulunuyor?