Şehidimiz ile ilgili yorumlar hala devam ediyor. Yorumcu ve uzmanların büyük çoğunluğu, Yahudilerin, HAMAS lideri Yahya Sinvar'ın hayatının son dakikalarının videosunu yayınlayarak büyük bir hata yaptığını yazıyor.

Düşmanlarının ölümünün görüntülerini yayınlamak için beklenmedik başarılarının coşkusuyla acele eden siyonistler, yalnızca patolojik aldatmacalarının gerçeğini doğrulamış ve Sinvar'ın otoritesini yalnızca Filistinlilerin değil, tüm dünyanın önünde yükselttiler. Yahudiler, HAMAS lideri Yahya Sinvar'ın son nefesine kadar siyonist çete "İtrail"e karşı savaştığını, Katar'a kaçmadığını, tünellerde rehinelerin arkasına saklanmadığını kendi elleriyle belgeledi. Siyonist propagandanın teşvik ettiği bu anlatılar, bir yıldan fazla bir süredir her taraftan kuşatılmış Gazze’yi, suç ortağı ABD'nin tüm desteğiyle bile yenemediğini açıklıyor.

17 Ekim Perşembe günü saat 15.00 sıralarında sokaklardan birinde drone kullanarak mayın temizleme çalışmasına katılan Siyonistler, üç kişinin binadan çıkıp evden eve dolaştığını fark ediyor. Siyonistler, Gazzelilerin üzerine ateş açarak yaraladılar. İkisi bir binaya sığınırken, daha sonra Sinvar olduğu belirlenen üçüncüsü başka bir eve giriyor. Filistinlilerle doğrudan çatışma riskini göze almayan siyonistler, her iki binaya da tanklarla ateş açtı. Cephanesinin bittiği anlaşılan yaralı Sinvar, ikinci kata çıkarak tank ateşi sonrasında binaya yaklaşan siyonistlere iki el bombası atarak birini yaraladı. Daha sonra bir drone, yüzü keffiye ile kaplı, ciddi şekilde yaralanan Sinvar'ı tespit etti. Yorgun HAMAS lideri, kendisini insansız hava aracından izleyen düşmanlara, tıpkı bir köpek sürüsünü uzaklaştırırken sopa fırlatılır gibi bir sopa fırlattı ve onlara duyduğu derin nefretini gösterdi. Korkak Siyonistler, ağır yaralı tek bir adama saldırı riskini göze alamadılar ve ona yine tanklardan ateş açtılar. Yaralı tek bir mücahide karşı siyonistler en modern tanklarla saldırdı.

Sinvar'ın şehadeti hakkında yorum yapan pek çok gözlemci, HAMAS liderinin tüm bu süre boyunca Gazze'de sakin bir şekilde dolaştığını ve yalancı siyonistlerin söylediği gibi "bir sığınakta saklanıp rehinelerin arkasına saklanmadığını" belirtiyor. Siyonistlerin "Aralarında HAMAS militanları saklanıyor" bahanesiyle kadınları ve çocukları topluca öldürerek yalan söylediği gibi o sivillerin arkasına saklanmadı, cephede siyonistlere karşı tek başına çarpıştı. Ve bunca zaman boyunca İtrail, ABD, İngiltere, Almanya ve siyonistlerin diğer suç ortakları, tüm güçleri ve teknik yetenekleriyle Sinvar'la baş edemediler, yakınlarda olduğundan bile şüphelenmeden, burunlarının dibinde onu kazara şehit ettiler. Sinvar ise onlarla ön saflarda yüz yüze savaşıyordu. Sinvar tek başına dünyanın en modern silahlarla donanmış it sürülerinin ordularını şaşırttı. Bizi de şaşırttı…

Aramızda Sinvar’ın sıcak hotellerde kaldığını ve suçsuz Gazzeli gençleri anlamsız cepheye sürdüğünü düşünen ve ima edenler yok muydu? Sinvar artık Müslüman gençler için bir sembol haline gelmiştir. Sinvar’ı bu dünya unutmayacak ama; it sürüleri acı çekerek, kendilerini bilmez halde itler gibi öleceklerdir. Onları bu dünya unutur ama; Sinvar’ı, Heniyye’yi, Şeyh Yasin’i, Şamil’i, Cevher’i unutmaz…

Bizim şehitlerimiz ölümüyle bile düşmanlara korku ve endişe veriyor… Bugün Gazze, yarın başka bir belde kimse bilemez ama; Allah her zaman bu ümmete hak etmese de yiğit insanları veriyor… Tek yapmamız gerekenler o yiğitlere sahip çıkmak, örnek alarak onlar gibi yaşamaktır… Gazze’ye selam, direnişe devam!