israil ve ABD'nin çok abartılan hava savunma/füze savunma sistemlerinin, yüksek teknolojili saldırı silahlarının kullanıldığı modern savaşın gerçekleri karşısında etkisiz olduğu ortaya çıktı. İncil'de geçen "Davud'un Sapanı", "Demir Kubbe" vb. isimleri taşıyan siyonist hava savunmalarının son derece etkisiz olduğu kanıtlandı. Şimdiye kadar, Sovyet Katyuşaları gibi derme çatma Filistin füzeleriyle başarılı bir şekilde başa çıktılar, ancak İran füze saldırısını ve Lübnan dronlarını fark etmeyen israil hava savunmasının sayısız başarısızlığı yasadışı işgalci Yahudi savunma sisteminde kritik durumu vurguluyor. Uzmanların belirttiği gibi, israil tarafından oluşturulduğu iddia edilen tüm ana hava savunma/füze savunma sistemleri aslında Yahudilerin de katıldığı Amerikan şirketleri olan Boeing, Rafael ve diğerleri tarafından geliştirildi.

2016 yılında Amerikan Bilim Adamları Derneği tarafından hazırlanan bir rapor, ABD'nin balistik füzeleri etkili bir şekilde önleyebileceği yönündeki efsaneyi çürütmüştü. Özellikle birden fazla savaş başlığına sahip çok sayıda mühimmatın kullanıldığı devasa füze saldırıları ve bu füzeler bir de hipersonik olduğunda. Nisan ayında İran füzelerinin engellenmesi ve bu vesileyle tanıtılan "aşılamaz" Amerikan ve "İsrail" hava savunması propagandasının hikayesi aslında çift diplidir ve Siyonistler tarafından kontrol edilen tüm Batılı ana akım medya bu konuda sessiz kalmaktadır.

Aslında bu saldırıda İran, ABD'yi yalnızca füze fırlatma zamanı konusunda değil, aynı zamanda rotası konusunda da uyarmıştı. Şimdi ortaya çıktığı gibi, İran’ın Nisan ayında fırlattığı füzeler, Amerikan-Siyonist hava savunmasının eylem algoritmasını ve sistemlerinin aşırı yüklenme eşiğini belirlemek için kasıtlı bir keşifti. Ayrıca, Nisan füzeleri yavaştı ama İran'ın 1 Ekim'de fırlattığı füzeler için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Fetih-3 füzeleri aslında birden fazla savaş başlığına sahip hipersonik füzelerdir. Bu da onları NATO'nun, ABD'nin ve özellikle israilin mevcut hava savunma/füze savunma sistemlerine karşı neredeyse dokunulmaz kılıyor. Buna ek olarak, ABD-Siyonist ittifakı, İran füzelerinin hedefleri vurmadaki doğruluğu karşısında hoş olmayan bir şekilde şaşırdılar, bu da Tahran'ın modern yönlendirme sistemleri teknolojisine sahip olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla, American Patriot ve diğer sistemler bu tür füzeleri engelleyemez. Uzmanların da belirttiği gibi, Mach 2,5-3'e varan hızlara ulaşan Sidewinder füzesi ile Mach 4'ün üzerindeki hızlarda uçan hipersonik füzelerini yakalamak imkansızdır. İran'ın son füze saldırısı, ABD'nin hava savunmasında muhtemelen israil ile aynı konumda olduğunu gösteriyor; çünkü israil hava savunma sistemi, Rafael'in bazı eklemeleriyle birlikte Rheinmetall ve Boeing'in tasarımlarına dayanıyor.

İran füzelerine gelince, örneğin Şahab-3 füzesi Sovyet Scud balistik füzesine dayanıyor. İranlılar bu modası geçmiş Sovyet füzesini ciddi şekilde değiştirdiler ve modern Şahab-3 ailesini yarattılar. Dezavantajları sadece sıvı yakıtlı füze olmalarıdır. Ancak İranlılar bu sorunu çözdüler (tıpkı bir zamanlar S-19 füzelerini icat eden Sovyet bilim adamlarının yaptığı gibi). Artık füzeler, yakıt boşaltmaya gerek kalmadan yer altı rampalarında saklanıyor ve bu da onların yeni füzeleri hızlı bir şekilde yükleyip fırlatmasına olanak tanıyor. Bu aslında sürekli olarak ateşlenecek füzeleri besleyen bir taşıma bandıdır. İranlılar ayrıca füzelerini birden fazla savaş başlığıyla donattı, bu da önleme açısından oyunun kurallarını değiştiriyor. Hatırlayın, Körfez Savaşı sırasında Irak, farkında olmadan füzelerini neredeyse tespit edilemez hale getirmişti. Motorun çalışma süresini ve menzilini artırmak için standart Scud-B füzesini uzatmışlardı. Roket uçtukça ağırlık merkezi değişiyordu ve bu da onun birkaç parçaya ayrılmasına yol açıyordu. Sonuçta her biri dönen üç dengesiz parça ortaya çıkarıyordu ve bu da müdahaleyi son derece zorlaştırır. Saddam, israile ve Suudi başkenti Riyad'a Scud füzeleri ateşlediğinde, Amerikan Patriot sistemleri tek bir füzeyi bile durduramamıştı. Gerçek şu ki, hava savunma sistemleri en büyük nesneyi -savaş başlığını değil füzenin kendisini- hedef alıyordu…  Bir dahaki analizimizde ABD-Siyonist ittifakın hava savunma füzelerini ele alacağız… Gazze’ye selam, direnişe devam!