Rusya’nın kendi çıkarlarını korumak adına başlattığı ve Batı’nın da kışkırttığı Ukrayna savaşı tüm dünyayı hızla etkilemeye devam ediyor. Her taraf kendi çıkarını düşünerek savaşa katılıyor. Batı’nın göbeğinde devam eden Ukrayna savaşı çok geçmeden tam anlamıyla tüm bölgeyi fiilen etkileyecektir. Rusya cephede bir türlü istediğini elde edemiyor, Batı ise bugüne kadar yenemediği Rusya’yı şimdi Ukrayna üzerinden bölmeye ya da tamamen kendi kontrol sahasına almaya çalışıyor.

Yaşanan hadiselerin gerçek yüzünü anlatmak gerekiyor... Kremlin’i ‘ele geçiren çete’ 22 senedir Rusya’yı sömürüyor. Tüm dünya bir şekilde gelişirken Rusya’da 22 senedir değişen bir şey yok. Kremlin 22 sene içerisinde Çeçenistan’a, Gürcistan’a, Suriye’ye ve Ukrayna’ya saldırdı... Kremlin sahibi kendi hayalleri için milyarlarca dolar harcarken Rus halkı sağlık hizmetleri için yurt dışına gitmek zorunda kaldı. Yollar, okullar, üniversiteler, hastaneler yolsuzlukların merkezleri haline geldi. Kremlin kendi iktidarını koruyabilmek için milyarlar harcarken, Rus halkı için sadece yeni propagandanın dışında hiçbir şey üretemedi. Kremlin muhalifleri ya ülkeden kaçtılar ya da cezaevine girdiler... Kalan elit kesim çoktan Batı’ya kaçmış, Batılılara Kremlin’in iktidarını yıkmak için her türlü desteği vermektedir. Kremlin’in kaybetme ve geri çekilme lüksü bile kalmamıştır. İktidar düşer ise hepsi yargılanacaklardır. Dolayısıyla, Ukrayna savaşını kaybetmemek için nükleer silahı bile kullanacaktır...

Batı bu sefer kendi ekonomisine zarar verdiği halde Rusya’yı çok ciddi sıkıştırdı ve geri adım atmadan savaşa devam ediyor. Farklı dört savaşında Rusya’nın taktiğini, ekonomik gücünü ve istihbaratını çok iyi öğrenen Batı, Ukrayna’ya her türlü destek sağlamaktadır. Basında çıkan bazı ısmarlama haberler sizleri aldatmasın, Rusya’nın ordusu ciddi kayıplar veriyor ve Rusya Moskova’da bile savaş hazırlığını yapıyor. Ukrayna geçen hafta Çeçen Cumhuriyeti İçkeriya’nın bağımsızlığını kısmen tanıdı. Ukrayna, Çeçenistan’ı Rusya tarafından işgal edilmiş topraklar olarak tanıdı. Bu gelişme, Kuzey-Kafkasya’da farklı bir cephe açmaya çalıştıklarını gösteriyor. Ukrayna’da Rus birliklerine karşı Çeçen Cumhuriyeti İçkeriya’nın birlikleri de yer almaktadır. Çeçenler, Dağıstanlılar, Çerkezler ve diğer Kafkasya halkları Ukrayna’nın Çeçenistan’ın bağımsızlığını tanıma haberini çok gecikmiş bir tanıma olduğu halde çok heyecanla karşıladı. Bu sadece Çeçenleri ilgilendiren bir haber değil, diğer Kafkas halklarına da bir nevi kopya verme girişimidir. Batı bu hamle ile Kuzey-Kafkasya halklarına, Rusya’ya karşı ayaklanırsanız Batı bu devrimlerini destekleyecek, demek istiyor. Gürcistan, Güney Osetya'yı bir politik kavram olarak tanımıyor ve topraklarının çoğu Kremlin tarafından işgale uğramış durumda. Gürcistan Abhazya’yı ve Güney Osetya’yı geri almak istese bu sefer Batı destekleyecektir. Rusya; Ermenistan, Dağlık Karabağ, Suriye, Libya, Kuzey-Kafkasya, Gürcistan ve Ukrayna savaşını birden yürütemez. Böyle bir savaş Kremlin için imkansız... Zaten Ukrayna’da asker yetmezliğinden seferberlik ilan eden Kremlin birkaç cephe daha açılır ise nükleer silaha başvurmaktan başka bir çıkış da bulamayacaktır. Dolayısıyla, Batı Rusya’yı böylece sıkıştırmak suretiyle nükleer silahlarıyla karşılık vermesini istiyor olabilir... Kafkasya’da yeniden ayaklanmalar başlar ise Turkiye de bu sefer geride kalmayacaktır ve bu savaşa bir şekilde dahil olmak zorunda kalacaktır. Çünkü, müdahale etmez ise Kafkasya’da elde ettiği konumunu kaybedecektir.