TEKNİK BİLGİ

*8.Sınıflarda eğitim öğretim yılında iki defa yapılan sınavın ilki ilk dönem, ikincisi ikinci dönem olmak üzere iki kez yapılır. Temel dersler dediğimiz Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce, Din kültürü ve Sosyal bilgiler olmak üzere 6 dersten sınav yapılır.

*Sınavlar 26/27 Nisan Çarşamba ve Perşembe günü saat 9 da başlayacaktır geç kalmamaya dikkat etmek gerekir geç kaldığınız zaman ek süre verilmeyecektir.

*Her dersten 20 soru olmak üzere toplam 120 soruluk bir sınav yapılır.

* ilk gün Türkçe, Matematik, Din kültürü 2. Gün ise Fen bilgisi, Sosyal bilgiler ve İngilizce oturumları yapılacaktır.

* Her oturum 40 dakika sürüyor ve 30 dakikalık ara verilir A, B, C, D şeklinde 4 kitapçık türü kullanılacaktır.

* Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemiyor onun için tüm soruları işaretleyin. Diğer bir deyişle yanlışlar doğruyu götürmüyor rahat olun.

KIYMETLİ EBEVEYN

Çocuğunuz çok kaygılı ise kendi davranışlarınıza yoğunlaşın, acaba hangi söyleminiz çocuğun kaygısını artırıyor. Unutmamak gerekir ki sınav stresleri, çocuğun üzerinde oluşturulan bir beklentinin neticesi olarak ortaya çıkıyor. Çocuk eğer birilerinin kendisinden bir şeyler beklediğini fark ederse, içinde yavaş yavaş bir stres dalgası oluşmaya başlar. Evladım yaparsın. İnanıyorum sana. Bunlar ne ki? Sen bunlardan çok daha iyisini yaparsın. Maşallah bütün problemleri çözersin. Üzülme evladım, hiç üzülmene gerek yok sen yaparsın zaten. Oğlum derslerini iyi çalışırsan bak göreceksin TEOG da yüksek puan alacaksın.” gibi konuşmalar çocuğun beklenti içerisinde bunalmasına neden olur. Özellikle sınav kaygısı olan çocuklarda yapacağınız şey, çok basit. Çocuğun üzerinden beklentileri kaldırmak. Şuna razı olabilmek: Yapsan da benim evladımsın, yapamasan da sen benim evladımsın. Telaşa kapılmaya gerek yok. Yeter ki zaman ayır ve dersine çalış. Ha diyelim ki yapamadın. Olur, oğlum,olur, kızım, sen yine benim çocuğumsun. Bu rahatlık çocuğun ruhunda olduktan sonra o çocuğun hızını kesemezsiniz zaten.

DEĞERLİ ÖĞRENCİLER

Çok yoğun, bir sene geçirdiğinize sahada şahit olan biri olarak görüyorum ki okuldaki sınavlar ve genel sınavlar sizi yoruyor. Dışarıda gezmek, eğlenmek, bilgisayardan oyun oynamak gibi zevkli oyunlar oynamak varken, ders çalıştınız, zevklerinizden feragat ettiniz, emek harcadınız şunu aklınızdan çıkarmayın Rabbimiz adili mutlaktır haksızlık etmez çalıştı iseniz emeğinizin karşılığını alacaksınız, ondan dolayı kaygılanmaya gerek yok. Etrafınızdaki öğrencilere bakın hiç çalışmadan çok yüksek puan alan kaç öğrenci var. Tersten sorarsak emek harcayarak düşük puan alan kaç tanıdığınız var görev yaptığım okulda ilk dönem TEOG sınavı sonuçları deneme sınavları ile aynı paralelde çıktı yani emeklerinizin boşa gitmediğine şahit olmaktayız

SINAV GÜNÜ

Her sınav öncesinde kahvaltıda şunu yemeniz lazım, şunu giymeniz gerekir gibi söylemleri sık sık duyarız. Bu söylemlere dikkat etmemenizi öneriyorum; niye çünkü insan organizması günü birlik değişmez, şimdiye kadar düzenli olarak hangi kahvaltıyı yaptıysanız gene onu yapın. Bunu unutmamak gerekir yeni bir elbisenin insan vücuduna alışması 3-4 günü buluyor daha önce hiç giymediğiniz elbiseyi giymeyin. Bir günlük değişiklik bazen günümüzü ters döndürebilir. Şimdiye kadar olan alışkanlığınızı sınav günü de sürdürebilirsiniz.

Sonuç olarak biz seferden sorumluyuz, zaferden değil kaidesiyle sonucu RABBİMİZE bırakarak gönül rahatlığı ile sınava girip çıkalım.

 EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI ALMANIZ TEMENNİSİ İLE HEPPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUM

VESSELAM…