Yahudi karakterlerini yazmaya devam edeceğiz.

2-Lanetlenmiş Bir Topluluktur: Kur’an-ı Kerim’de lanet kelimesi ve türevleri 41 yerde geçer.

19 yerde ise Rabbimiz (c.c) direk olarak Yahudileri lanetlemiştir.

Peki, Neden?

Birçok sebep sıralayabiliriz. Ancak birkaç maddeyi yazmakla yetineceğiz.

Elbette araştırmak isteyen okurlar, bu lanetlenmiş topluluk ile ilgili çok daha uzun ve detaylı sebepleri kaynaklardan okuyabilirler.

Hz. Musa (Aleyhisselam) ile beraber Yahudiler Kızıl denizi geçtikten sonra buzağıya taparak yoldan sapmaları, Cumartesi yasağını ihlal etmeleri, inkâr, isyan, sözlerinden cayma, Allah (c.c) adına yalan uydurma, hakkı gizlemek, kitabı tahrif etmek gibi birçok madde sıralanabilir.

Yüce Allah’ın (c.c) Yahudileri lanetlediği ayetlerden sadece üç ayeti yazmak gerekirse;

“…Küfür ve isyanları nedeniyle Allah onlara lanet etmiştir. O yüzden çok az inanırlar.”  (Bakara Suresi 88. Ayet)

“…Cumartesi yasaklarını çiğneyen kimseleri lanetlediğimiz gibi…” (Nisa Suresi 47. Ayet)

“…Sözlerini bozmaları sebebiyle onları lanetledik ve kalplerini katılaştırdık…” (Maide Suresi 13. Ayet)

Evet, Yüce rabbimiz Yahudi toplumuna birçok kez ikramda bulunmuş ancak her fırsatta nankörlük edip isyan etmişler bundan dolayı da muhtelif zamanlarda rabbimizin lanetine uğramışlar.

Rabbimiz (c.c) onlar için çölde taştan su akıtmış, semadan bıldırcın eti ve kudret helvasını indirmiş, soylarından çok sayıda peygamberler göndermiş, kendilerine kitap göndermiş… Ancak bütün bunlara rağmen isyan etmişler, ihanet etmişler ve nankörlük etmişler. Bu sebeplerden dolayı da Allah’ın (c.c) lanetine uğramışlar. Hem de onlarca kez.

Dolaysıyla bu “insanlık düşmanı” toplumdan “insanlık” beklemek beyhudedir.

Çünkü bizzat yüce Rabbimiz (c.c) bu lanetli toplumu hem dünyada hem de ahirette aşağıların aşağılısından kılmıştır. Dolaysıyla bu aşağılanmış toplum yüce Allah’ın (c.c) bağış ve affından mahrum olmuşlar.

Bundan dolayı Yahudiler asla insanlığın faydasına bir adım atmazlar. Sadece kendi çıkar ve menfaatleri neyi gerektirirse her yolu mubah görerek onu yaparlar. Ama her zaman da mağlup olmuşlar, zillet elbisesini giymişler ve coğrafyadan coğrafyalara sürülmüşler.

Yahudiler için Rabbimiz (c.c) şöyle buyuruyor, “…Ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa Allah onu söndürmüştür…” (Maide Suresi 64. Ayet)

Allah’ım! Bu lanetli kavim savaş için tekrar ateş yaktı. On binlerce masum çocuk, kadın ve yaşlı katletti. Şehirleri, mabetleri, okulları ve hastaneleri tekrar harap etti.

Gazze’den sonra şimdi Lübnan’da kıyım yapıyor.

Halkı Müslüman olan ülke liderleri zillet içinde katliamları sadece seyrediyorlar. Zaten kimsenin de bu liderlerden bir beklentileri de kalmamış.

Allah’ım! Ayette buyurduğun gibi bu ateşi söndür, bu lanetli kavme tekrar yenilgiyi tattır ve Müslüman kardeşlerimize izzet ve galibiyet nasip et. Âmin.