Yerel seçimlere 6 gibi bir süre kaldı. Farklı bir gelişme olmadığı takdirde yerel seçimler 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak.
Partiler şimdiden seçim için ön hazırlıklara başladılar ancak tam anlamıyla hangi parti seçimlere nasıl girecek, kim kiminle ittifak yapacak netleşmiş değildir.
Seçim hazırlıkları konusunda iktidar partisi AK Parti aslında 28 Mayıs seçimlerinden hemen sonra start verdiğini ilan etti.
AK Parti şuanda aday tespiti için anket çalışması yapıyor. Sevilen, çalışkan ve toplumun takdirini kazanan ya da kazanabilecek olan adayların olmasına özen gösteriliyor.
7 Ekim’de olağanüstü kongreye gidecek olan AK Parti yerel seçimler öncesi kadrosunu yenileyecek ve o kadrolarla seçimlere gidecek.
Olağanüstü kongrede MKYK’nın yüzde 60’ında değişiklik olacağı konuşuluyor. Kongre sonrası yönetimin yenilenmesiyle birlikte yoğun bir yerel seçim çalışmalarına başlanması hedefleniyor.
AK Parti, yerel seçimler için adayları erkenden ilan etmeyi planlıyor. Adayların erken ilan edilmesiyle seçim kampanyalarına hızlıca başlanmış olacak.
Seçimler için önemli bir aktör olan Sayın Erdoğan’ın yerel seçim çalışmalarında da sahada aktif olarak yer alacak olması, AK Parti’nin çalışmalarını yaygınlaştıracak ve daha da görünür kılacak.
Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin yerel seçimlerde MHP, BBP, Yeniden Refah ve HÜDA PAR ile birlikte hareket etmesi, partinin yararına olacağı konuşulan konular arasında.
Erdoğan’ın genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de mezkûr partilerle ittifak yapma düşüncesinin olduğu bilinmekte zaten.
AK Parti’nin, 2019 seçimlerinde CHP’ye kaptırdığı büyük şehirleri geri alma hedefinin gerçekleşmesi için diğer partilerle ittifak yapması gereklidir.
Belirlenecek adayların iyi bir çalışma yapması ve ittifak içerisindeki partilerin il ve ilçelerde uyumlu bir çalışma ortaya koyması, seçimlerde istenilen sonuçların alınmasını sağlayacaktır.
Genel seçimler ile yerel seçimlerin farklı olduğu bilenen bir gerçektir. Bundan dolayı AK Parti tümden bir ittifak yapmasa bile kimi bölge ve illerde hatta bazı ilçelerde daha önce birlikte yol yürüdüğü partilerle ittifak yapması sonuçları ciddi anlamda olumlu bir şekilde etkileyecektir.
Tüm bu hususlar göz önüne alındığında AK Parti’nin yerel seçimler için yol haritasını erkenden açıklaması, sandık sonuçlarına etki edecek bir girişim olacaktır.
Bunun bilincinde olan AK Parti, 7 Ekim kongresinden sonra yerel seçime dair çalışmalara çok daha fazla ağırlık vermeyi planlamaktadır.
AK Parti’nin yerel seçim stratejisinde, CHP’nin başını çektiği muhalefetin başaramadığı, yapamadığı çalışmalara yönelik kampanyalarının da yer alması gerekmektedir.
Meşru yol ve yöntemlerle, İBB Başkanı İmamoğlu başta olmak üzere CHP’li belediye başkanlarının yetersizliklerini ve başarısızlıklarını sıklıkla işlemelidir.
İmamoğlu’nun kenti için değil kendi için çalışan bir başkan olduğunu, bugüne kadar İstanbul’dan çok başka yerler için çalıştığını tüm seçmenlere gösterebilmelidir.