İşgal rejimi Gazze'den sonra şimdi de Lübnan’a saldırdı. Çünkü Gazze'ye saldırısına fiili olarak karşılık veren ikinci ülke Lübnan idi. Dolayısıyla israil Gazze saldırısına tepki verenleri cezalandırıyor ki gelecekte yapacağı eylemlere kimse ses çıkarmasın.

İşgal rejimi israil kendisine bölgede bir hedef koymuş. Topraklarını yavaş yavaş genişletmek ve bölgenin en büyük devleti haline gelmek! Çünkü bu haliyle bölgede barınamaz. Ne toprak olarak ne de askeri güç olarak buna gücü yetmiyor. Dolayısıyla topraklarını genişletip dışarıdan göç alarak nüfuzunu arttıracak. Teknolojik olarak gelişecek ve ileride bunu da avantajını kullanarak bölgeye hakim olacak. Şu ana kadar da kendisine karşı gelen doğru dürüst bir yapı da yoktur. Çünkü var olan devletler, sömürgeciler tarafından suni olarak oluşturulmuş ve güçleri sadece silahsız halka yeten yapılardır. Zaten Gazze savaşının başında işgal rejimi başbakanı onları tehdit etti ve “oturun oturduğunuz yerde, desteğimizi çeker isek bir hafta o tahtlarda oturamazsınız” dedi. Ama ne yazık ki tehdit ettiği hiçbir kral da karşılık veremedi, adları kral ama söz konusu siyonizm olunca birer köleye dönüşüyorlar. Peki, kime kral oluyorlar? Tabi ki mazlum halklarının kralıdırlar! Ama ne büyük krallarmış!

Dolaysıyla anlaşılan odur ki ne Lübnan ne Suriye ve ne de körfezin diğer krallıkları bu rejime karşı gelemez. Ancak Türkiye, İran ve Mısır bunları durdurabilir. Bu ülkeler de siyonist israile karşı fiili bir saldırıdan çok uzaklar. Hepsi de diğerine müdahale için bağırıyor. Bir bakıyorsun dünyaya çağrıda bulunmuşlar, bir bakıyorsun İslam dünyasına çağrı yapıyorlar, başka zaman Arap alemine çağrıda bulunuyorlar! Be hey mübarekler, bu işin başında siz varsınız, kime bağırıp çağırıyorsunuz? Kimi yardıma çağırıyorsunuz, zaten yardım etmesi gereken sizler değil misiniz? Neden oralı olmuyorsunuz? Sıranın size gelmesini mi bekliyorsunuz? Zalim katile yalvarmak sadece size karşı iştahını kabartır. Korkup müdahale etmemek sadece siz karşı cesaretini arttırır. Gelmekte olandan korkup kaçmakla sadece daha hızlı gelmesine sebep olursunuz. Tarihten ders alın, açın tarihe bakın, atalarımız bu durumda ne etmişler, neyi yanlış neyi doğru yapmışlar? Siz de ona göre kendinize yol çizin! Yoksa her geçen gün aleyhimize işliyor.

Haçlılar önce siyonizmi koçbaşı olarak kullanıyorlar. Ardından kendileri de gelecekler. Bu iş sadece Gazze ile sınırlı kalmaz. Çünkü daha önce de işgal ettiği yerlerle de yetinmemişlerdi. Çevresi zayıf olan devletlerin hiçbiri yerinde durup beklememişler. O zayıf ülkeleri ilk fırsatta yok etmişlerdir. Bugün de aynısı yaşanıyor.

Uluslararası bütün kurallar boş. Güçlünün olduğu yerde kuralları o belirler. Bu dünyanın şu anda düzeni budur. Bundan dolayı dünya yaşanmaz bir yer hale gelmiş. Çünkü hak ve hukukun ikamesi için çalışan devletler sistemi yok. Sömürü, saldırı ve gasp etme düzeni var.

Bu düzeni değiştirecek olan İslam’dır, Müslümanlardır. Bu düzeni değiştirmek için bugün gücümüz yetmeyebilir ama şimdiden bir çalışma yaparak gelecek nesillere temeli atılmış bir bina bırakabiliriz. Elbette bu binayı tamamlayacak birileri çıkacaktır. Çünkü aklın. Vicdanın, fıtratın ve İslam’ın yolu birdir.

İşgal rejimi israile dur denilmez ise Filistin, Lübnan, Suriye ve Ürdün’ü sırayla işgal edecek. Gerisini söylemeye gerek yok..!