Son zamanlarda dünyanın dengesi değişti. Hem siyasi, hem ekonomik ve hem de fiziki olarak durumu hiç de iyiye gitmiyor.

Önce corona virüs salgını dünyayı kasıp kavurdu. Ardından iklim değişikliği belirtileri ile mevsimler kaydı, zamanlar birbirine girdi. Peşinden Ukrayna-Rusya savaşı patlak verdi. Dünya ekonomik olarak çalkalanmaya, fiyatlar uçmaya başladı. Ülkeler arasında ekonomik savaşlar çıktı. Şimdi de Kosova-Sırbistan sınırında gerilim yaşanıyor. Bu da yetmezmiş gibi Çin –Tayvan-Amerika gerilimi başladı. Bazı ülkeler hemen tarafını seçti. Sanki dünden planlanmış bir şeymiş gibi hemen mevziler kazıldı, tatbikatlar ortaya çıktı.

İnsan ne oluyor diye durup etrafına bakacak bir fırsatı bile bulamadan bir bakıyorsun başka bir bölgede, başka bir olay meydana gelmiş. Ufak bir kıvılcımla, büyük bir yangının başlaması an meselesi.

Ne oluyor? Dünya savaşa mı gidiyor?

Uzaktan bakınca işaretler hiç de iyiye alamet değil. Eskiden yapılan savaşlar belli bir bölge ile sınırlı olduğu halde son yapılan iki dünya savaşı ile dünyanın her bir bölgesi, savaşı iliklerine kadar hissetti. Yıkım, ölüm, yakım ve gözyaşı dünyanın her tarafını kapladı.

Günümüz dünyasında öyle kitle imha silahları var ki insanlığın kökünü kurutacak kadar var. Eskiden bir anda yüz binleri öldürecek silahlar varken şimdi milyonları öldürecek silahlar üretilmiş. Ayrıca öyle bir silah yarışı da var ki akıllara zarar.

Ayrıca dünya barışı sağlama adına kurulan bloklar aslında savaşta taraf olma adına kurulmuş olduklarını da bu süreçte görmüş olduk.

Dünya, yeni bir dünya savaşını kaldıramayacak durumdadır. Her ne kadar dünya zenginleri, dünyanın nüfusundan şikayet etseler de gelinen noktada doğum oranları düşmüş, ihtiyar ve ölüm oranları yükselmiştir. Dolayısıyla yeni bir dünya savaşı, dünyanın sonunu getirecek bir adım olacaktır. Çünkü her ülkenin elinde kitle imha silahı vardır. Bu savaşın önü bir açıldı mı, nerde duracağı kesinlikle belli olmayacaktır. Tıpkı virüs gibi herkesi kasıp kavuracaktır. En çok da savaşı çıkaranları mahvedecektir.

Dünya aklını başına almalı ve onu savaşa götürecek bütün yolları kapatmalıdır. En iyi savaş bile en kötü barıştan daha kötüdür. En ufak bir ihtilafta taraflar silaha sarılacaksa bu işin sonu savaşta biter. Bireyler arasında da kavgalarda silah kullanmak ne kadar tehlikeli ise devletlerarasında da öyledir.