Bugün güneş Yahya renginde doğdu. Ağaçlar, çiçekler Yahya'ya boyandı. Kuzular Yahya diye meleşiyor. Dağlar Yahya'nın azametinden utandı. Kalpler Yahya diye atıyor bugün. Zihinler Yahya tasavvuru ile dumura uğradı. Ateş yakmaktan vazgeçti bugün. Su boğmuyor, kılıç kesmiyor. Rüzgâr fırtına estirmiyor bugün.

Yeryüzünün var edilmiş ve konulmuş tüm kaidelerini yerle yeksan ettin ey Yahya! Kurşun delmez, bomba öldürmezmiş. Ordular bir büyük yüreğe yetmezmiş Yahya! Ey bir kişilik ümmet, de hele sen ne yaptın böyle?

Ey Ali'nin kılıcı! Ey Hüseyin'in cesareti! Ey ümmetin şecaati! Ey kelimelere sığmayan Kahraman! Seni kim, nasıl anlatır bilmem ki!

Tüm dünya müstekbirlerinin yiğitliğini örttükçe parlayan Yahya Sinvar; seni yalnız bıraktık, seni yalnız bıraktı ümmet.  Ey düşmanın bir tek yumuşama sözüne servetler ödeyeceği Sinvar, senden bir çift 'er' sözü bile esirgedik. Ey düşmana, Aslan Yürekli Richard'ını okumaktan utandıran Sinvar; uğruna devletler ve ordular yürüteceği bilge kahraman, seni bir başına bıraktık ve yedi düvele değil yetmiş düvele bir başına göğüs gerdin.

Ey ümmetin onuru, ey çocuklarımızın gururu, bizi afet. Bak göklerde bir heyecan... Yıldızlar cuş-u huruşta. Telaşlı bir hazırlık... Büyük bir karşılama... Yerlerin tutamadığı büyük bir kahramanı kazanma heyecanındalar.

Ey Ahmet Yasin'in eseri! Ey Rantisi'nin umudu! Ey Heniyye'nin İsmail'i ve Nasrallah'ın nusreti! Toplandınız işte arşı alada bir arada. Yüklendiğiniz tüm ağırlıklardan azade ve özgürlüğün tadını çıkarırcasına... Bir gün bile şikayet etmediğiniz ümmetin o ağır yükünden... Bıraktınız bize. Bıraktınız da var mı o yükü alacak yürek bizde? Bakınmayın bizim buralara. Biz kahramanları başka diyarlara bırakalı çok oldu.

Siz ölün; söz, bütün "methiyeleriniz" bizden. Mısraların en tesirlisini yazarız sizin için biz. Şarkıların en güzelini sizin için okuruz. En anlatılası hikayeleriniz de bizden, söz. Düşmana sayıp sövme dersen o da bizden.

Ey göklerin en kıymetlisi bir tek şikâyetin makbul olur biliriz. Bizi göklere şikayet etme, ne olursun! Biliyoruz tarihin en kahredici tufanlarını, helaklarını hak etmişiz ama senin merhametinin büyüklüğüne sığınıyoruz, bizi göklere şikâyet etme.

Ey Yahya! Öyle inanıyorum ki seni gökler tarihin en görkemli merasimi ile karşıladılar. Nebiler, şehitler, seyitler, melekler seni büyük bir coşkuyla karşıladılar. Bahtına düştük, onlara bizden bahsetme. Bırak seni yalnız bırakmanın alnımıza düşürdüğü bu kara leke bir sır olarak kalsın.

Sana yalvarıyoruz! Şehadetinin görkeminin hatırına, bizim için de dile seni müstesna kılan Rabb'inden.

Gazze'nin yetim kızlarının hatırına, parçalanmış çocuk cesetlerinin hatırına, dul kalmış kadınlarının hatırına, çaresiz babaların hatırına ve savaş meydanını terk etmeyen mücahitlerin hatırına;

Bizim için de dile Yahya Sinvar!