Doğruhaber; tarih boyunca insanları karanlıktan aydınlığa çağıran hak sedanın takipçisi oldu. Hatemül Enbiya Muhammed Mustafa`nın Sefa Tepesi`ndeki tebliğini haykıran sesi oldu.

 

Doğruhaber; çağımızın Ramda`larında tek suçları imanları olan Ammar, Habbab ve Yasirlerin işkence altındaki feryad ve iniltilerini Bilal`in “Ehad, Ehad” haykırışlarını insanlığa ulaştırandır.

 

Müşriklerin eza ve işkenceleri altında iftira ve komplolarına karşı “Sabredin, bunun karşılığında cennet var” hadisini hatırlatan hatırlatıcıdır.

 

Doğruhaber; canları pahasına Kâbe`ye giderek hakkı haykıran günümüzün Ebu Zerr ve Abdullah b. Mesudlarıdır.

 

Resulullah (a.s)`ı müşriklerin saldırısından korumak için kendini siper eden; sonunda kanlar içinde kalarak bayılan Ebu Bekir-i Sıddik`a “Resulullah selamettedir” haberini getiren müjdecidir.

 

Doğruhaber; İslam`a, peygambere ve mukaddesatlara dil uzatan çağımızın Ka`b b. Eşref ve Ebu Rafi`lerine karşı cevap veren Hassan b. Sabit, Kab b. Malik`dir.

 

Uhud savaşında safları dağılan, iki ateş arasında kalan İslam ordusunu çökertmek, ökçeleri üzerinde geri döndürmek için “Muhammed öldü” yaygarasını koparan müşriklere karşı “Muhammed yaşıyor!” sedasını haykırarak komploları boşa çıkaran sedadır.

 

Doğruhaber; münafık ve fitnecilerin iffet, hayâ, ihlâs abideleri olan Mümin ve Müminelere atılan iftira ve karalamaları “ifk hadisesi” misali ortaya çıkaran Nurdan huzmelerdir.

 

Huneyn savaşında düşmanın beklenmedik pususu karşısında kaçan Müminleri kendine getiren; “Resulullah(as)`ın “Ey Rıdvan Biatinin Ashabı, Ben Allah`ın Resulüyüm. Bunda yalan yok” sözlerini haykıran Abbasi sedadır.

 

Doğruhaber; “Kim, Muhammed öldü, derse kafasını vuracağım!” diyerek sağa sola bağıran Hz. Ömer`i; “Kim Muhammed`e iman etmişse bilsin ki Muhammed ölmüştür. Kim ki, Allah`a iman etmişse bilsin ki o Baki`dir. ‘Muhammed ölür veya öldürülürse ökçeniz üstü geri mi döneceksiniz.” söz ve ayetini okuyarak teskin eden günümüzün Sıddıkıdır.

 

Doğruhaber, zulme boyun eğmektense şereflice şehadet şerbetini içen Hüseynlerin ardından zalimlerin kara yüzlerine hakkı haykıran günümüzün Zeynebidir.

 

Doğruhaber camiası; yangında yanan bir nesli kurtarmak için çabalayan, yangını söndürmeye çalışan Nur şakirtleridir…

 

Doğruhaber`in üzerine düşen sorumluluğu yerine getirebilmesi, bu sedanın daha çok mekân ve kişiye ulaşması için herkes üzerine düşeni yapmalı, daha fazla gayret gösterirse inşallah şu anki noktadan daha ileriye gidecektir.

Yönetim ve Yayın Kurulu başta olmak üzere tüm çalışanlarına başarı ve muvaffakiyetler dilerim.