Çünkü Gazze lider yetiştirme merkezidir, İslam ülkelerinin, İslami camiaların her birine yetecek kadar lider üretebilecek kapasiteye sahiptir. Çünkü Gazze muhteşem bir davanın merkezidir, ihtisas mektebi, kurmay okuludur! Yani başta siyonistler ve emperyalistler zannetmesinler ki Yahya Sinvar ve öteki liderler yok edildi, artık geriye kalanlar dağılır veya teslim olurlar ve bu mesele de burada biter. Böyle olmayacağını bugünden anlamış olmalılar ki öfkeleri katlanmış, katliamlarını artırmış durumdalar.

Belki başka dünyalarda böyle bir şeyler oluyordur, liderin ölümüyle iş orada noktalanıyor olabilir. Ama her yerde ve her zaman öyle olmaz, Gazze’de olduğu gibi. Çünkü Gazze’de liderler davayı ortaya çıkarmazlar, dava liderleri ortaya çıkarır. Şu anda yeryüzünün en ulvi davası Gazze’dedir, yeryüzünün hem İslami davası hem insani davası. Mümkün olsa da halkı Müslüman olan ülkeler başlarına lider yapmayı düşündükleri kişileri ve kadroları Gazze’ye göndermiş olsalar, onlar liderlik ehliyetini oradan almış olsalar. Hani Osmanlı’da tahta geçecek şehzadeler eğitimlerini bazı vilayetlerde vali olarak yaparlarmış ya, Amasya’da, Manisa’da, Trabzon’da... Veya Osmanlı’nın yıkılışından sonra bu görevi birazcık da olsa İhvan-ı Müslimin’in yapmış olduğu gibi. Dirilişin liderlerinin genellikle Hasan el-Benna mektebinden mezun olmaları gibi.

Diyorum ki Şehid Yahya Sinvar’ın şahsiyetini parçalara ayırıp bölüştürsek ve her bir parçasını bir İslam ülkesine göndersek Allah’ın izniyle yeteceğine inanıyorum. Her gün yeni bir erdem ve fazileti, her gün yeni bir yiğitliği ortaya çıkıyor ve kaybettiğimiz böylesine muhteşem bir yiğitten dolayı üzüntümüz biraz daha artıyor.

Biraz daha öğrendikçe Yahya Sinvar gibi bir yiğidin kolay kolay ortaya çıkamayacağını anlayacağız. Rabbim böyle bir dava anlayışını ümmetin dört bir yanına taşımayı bizlere lütfeylesin.