Kim içiyor bu andı? Kim olacak, bu ülkeyi yönetmeye başlayan en ast seviyeden tutun en üst seviyeye kadar kim varsa istisnasız hepsi de CHP’nin altı oku üzerine yemin edip ant içerek görevine başlamaktadır.

Siyasi partilerin yöneticileri, milletvekilleri, yargı ve yönetimde ne kadar bürokrat varsa istisnasız hepsi de CHP’nin bu altı oku üzerine yemin ediyor, bu ilkeler doğrultusunda görev yapacağına ant içiyor.

“Ama biz böyle bir yemin duymadık, sen de nereden çıkarıyorsun?” diyeceksiniz.

Unutmayınız CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür ve CHP genel başkanıdır. Onun ilkeleri de CHP’nin altı okudur, isterseniz şöyle bir bakın.

Hepsi bir yana da CHP dışındaki diğer partilerden hiç birisi de çıkıp; “Bu ne demek yahu, ben CHP’li değilim, CHP gibi de, zaten onun için başka bir parti kurmuş, başka bir partide yer almışız, daha da önemlisi kendimize ait programlarımız var. Hem beni seçip gönderenlere de böyle bir vaatte bulunmadım, beni seçtiğinizde CHP ilkeleri doğrultusunda çalışacağım demedim...” demiyor, diyemiyor ve demeyi de düşünmüyor.

Ne garip bir şey ne acı bir çelişki!

Gelin biz bu suçu tamamen seçilenlerin üzerine atmayalım, onları seçip Ankara’ya gönderenlere de bir şeyler diyelim. Hiç olmazsa onlar da;

“Yahu siz nasıl böyle bir yemin edebilirsiniz, biz sizi bunun için mi gönderdik, “bizi Ankara’ya gönderdiğinizde; CHP’nin altı oku üzerine yemin edip o doğrultuda çalışacağız mı dediniz?” demiyor.

Anayasanın değişmesinin söz konusu olduğu şu günlerde özellikle CHP dışındaki partilerden bu konuda hiçbir ses çıkmıyor, biz de samimi olarak CHP yöneticilerine sesleniyoruz, Özgür Özel ve önde gelen yöneticiler çıkıp desinler ki;

“Mustafa Kemal bizim CHP’nin kurucusu ve ebedi genel başkanıdır, onun ortaya koyduğu altı ok bizim ilkelerimizdir, madem ki siz ayrı ayrı partilersiniz, madem ki bizim gibi düşünmüyorsunuz, o halde bizim Altıok üzerine yemin etmeniz hiç doğru bir şey değildir!” deseniz olmaz mı?

CHP yöneticilerine sesleniyoruz; değişimi savunduğunuz şu günlerde eğer bunu gerçekleştirir, Kemalist tapınmayı kaldırırsanız siz kazanırsınız, bizden söylemesi.