Son zamanlarda alfabeden bazı harfleri ve doğanın güzelliklerinden bazı renkleri necis ağızları ve çirkin ahlaklarıyla kirleten malum güruha karşı uyanık ve dikkatli olmak gerekir…

Müslümanalar olarak iyiliği emredip, kötülükten men etmek bir ibadet olduğu gibi bazen de kötülüğü gizlemek ve görmemek de bir tebliğ ve irşat faaliyetidir.

Kendilerini şu veya bu şekilde teşhir edip toplumsal kabul görmek isteyen bir takım lanetli sapkın grupların reklamlarına istem dışı hizmet etmeme noktasında naçizane Müslümanlara birkaç kelam yazmak isterim.

Söz konusu bu lanetli sapkınların üzerine bırakılmış dev kayayı oynatıp iğrenç yüzleri ve leş kokularını topluma yaymamak gerekir. Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında Müslümanların kutsallarını alay konusu yapıp, toplumsal ahlakın ve kültürlerin genleriyle oynama cüretinde bulunan bu sapkınlara karşı Müslümanlar teyakkuzda olmalıdır. Nesillerin ifsadı için şehvet baronları tarafından finanse edilen insanlıktan nasibini almamış bu küçük ama pisliği büyük guruba karşı iman ve ahlak silahıyla mücadele etmeliyiz.

Burada önemle üzerinde durmak istediğimiz husus şudur ki bilerek veya bilmeyerek gerek ebeveynler olarak bizler, gerekse de çocuklarımıza bu sapkınların/sapkınlıkların kim ve ne olduğunu ve ne istedikleri konusunda araştırma, internetten sorgulama veya çocuklarımızın tanımaları için onların bilmediği ve duymadığı bu nasipsizleri anlatma yerine kendi ahlakımızı ve çocuklarımızın ahlakını güzelleştirmeli ve bu yönde çalışmalar yapmalıyız. Böylelikle güzel ve iyi olanı görüp çirkinlikleri ahlak süzgecinden elemiş oluruz. Merak duygusuyla onları araştırmak, takip etmek veya iyi niyetle dahi olsa tepki adına onları teşhir etmekle onları meşrulaştırmış olacağımızı unutmayalım.

Bazı duyarlı Müslümanlar tepki verme niyetiyle ne yazık ki bilmeyerek onların haber ve paylaşımlarını yayıyorlar. İsimlerini bile yazmaktan imtina ettiğimiz bu yazımızdaki asıl maksat da budur. Onları görmemek, görmemezlikten gelmek ve göstermemek…

Unutmamak gerekir ki hayasızlığı şu veya bu şekilde destek verip meşrulaştırmanın bir Müslüman için dünya ve ahirette hesabı ağır olur. Allah muhafaza o çukura düşmenin tehlikesine karşı efendimiz Aleyhisselam, ‘Allah bir kulunu helak etmek istediğinde önce ondan hayayı çekip alır. Haya kendisinden çekilip alındığında artık onu herkesten nefret eder, herkesin de kendisinden nefret ettiği bir halde bulursun.’ hadisi ile ümmeti uyarmıştır.

Bu malum güruha karşı azami derecede uyanık olmalı, onları olabildiğince görmemezlikten gelmeliyiz. Ancak tehlikeyi uzak veya yakın hissettiğimiz anda yine onları ön planda tutmadan gerekli tepkiyi de vermekten çekinmemeliyiz.

Unutmayalım ki reklamın kötüsü de reklamdır. Bu sapkınların amacı, Kutsallara ve ahlaki değerlere saldırıp veya bu değerleri alay konusu yapıp gün yüzüne çıkıp görülmek, sıradanlaşmak ve meşrulaşmaktır. Bu sapkın gruplar, maalesef algı konusunda Müslümanların hassasiyetini kendi lehine kullanıp bazı renkleri kendilerine kodlayarak bir kimlikte etiketlenmek istiyorlar. Bu kapsamda bazı illerde yürüyüş gibi etkinlikler yapıyoruz demeleri tamamen algıdır ve ilgili illerde varoluşlarını meşrulaştırıp ve sıradanlaştırıp aynı zamanda kendini gizleyen sempatizan ve üyeleri keşfedip onları cesaretlendirme amaçlıdır.

Hatırlanacağı üzere bu sapkınlar, cinsiyet noktasında bazı medya organlarında yer alan asparagas haberlerde ‘Cerrahpaşa fakültesinde …. kişi cinsiyet değiştiriyor’ gibi asılsız haberlerle algı oluşturma çabaları yine hastane yetkilileri tarafından yalanlanmıştı. Dolayısıyla sayılarını çok gösterme adına cinsiyet değişimi noktasında kullandıkları sözde hastane raporlarının yalan ve algı olduğu unutulmamalıdır. Yine kıyafetlerdeki motifler ve renkler noktasında bazı şekil ve renkleri kendi tekellerine alıp algı oluşturmaları da ortada olan bir gerçektir.

Bunların görsellerini ve etkinliklerini tepki dahi olsa paylaşmak istem dışı reklamdır ve onları meşrulaştırmaktır. Müslüman ferasetli ve basiretli olmalı. Etkinlikleri paylaşılmamalıdır. Bu kapsamda onlara en büyük ceza onları görmemektir.

Allah’ın laneti bu sapkınların üzerine olsun, nesillerimizi bu sapkınların şerrinden korusun ve bizleri başta tevhide karşı işlenen cürümler olmak üzere tüm zulüm ve ahlaksızlıklara karşı yeryüzünde Kahhar eli kılsın! Amin.

ÖMER AŞKIN