Ülkemizde yapılan araştırmalar; her geçen yıl artan yaşlı nüfusun, genç nüfusun önüne geçtiğini göstermektedir. Bu duruma son yıllarda çöküşte olan ekonomi neden olurken günümüzde gençler değil evlenmek, bunun hayalini bile kuramaz hale geldi.
Son yıllardaki kadın ve erkeklerin ortalama evlenme yaşlarının yükselmesi, evliliğin ikinci plana atılmasının göstergesi olmuştur. Bu durumun yaşanmasının birçok nedeni vardır.
Bu nedenlerin bazıları şunlardır: Ekonomi, zinanın Avrupa uyum yasaları çerçevesinde serbest bırakılması, örf ve adetler. Ülkemiz koşullarında bu durum, birçok nedene dayanmaktadır. Genç nüfusun artabilmesi için atılan en önemli adımlardan biri evliliktir. Gençlere sunulan her fatura evlilikten bir adım daha uzaklaşmasına sebep oldu. Çünkü evlilik deyince ilk akla gelen sünnet değil , maddiyat olarak altın ev beyaz eşya ve giderlerdir. Evliliğin bu kadar ertelenmesi toplumun aile temelini ciddi bir şekilde sarsmaktadır.
Aile toplumun mihenk taşıdır. Aile bozulursa toplum da bozulur. Toplumun bozulması ülkenin ahlaki yapısını da bozar. Ahlaki yapısı bozulmuş ülke, toplumun uygun görmediği hal ve davranışları normalleştirmeye başlar. Avrupa uyum yasası ile serbest hale getirilen zina, ilk etapta toplumda uygun görülmez iken sonradan normal bir davranış haline getirildi. Tüm bunların yanı sıra, ailelerin evlilik konusundaki tutum ve davranışları gençlerin evlilikten uzaklaşmasına sebep olmaktadır.
Evlenmek isteyen gençlere maddi olarak ağır taleplerde bulunmaları, evliliği imkansız hale getirmelerine sebebiyet vermiştir. Sonuç olarak, evlilik toplumda göz ardı edilen bir sorun haline gelmiştir. Bu konuda HÜDA PAR olarak bizler, sağlıklı bir neslin yetişmesi için ailenin hazine gibi korunmasını talep ederek gençlere evlilik fonu oluşturulmasını, her il ve ilçede evliliğin teşviki için evlilik komisyonlarının kurulmasını ve içinde bulunduğumuz coğrafyanın inancını ve kökünü temel alan bir neslin gelişmesini hedeflemekteyiz.
Zeynep Sarıağaç