İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Ekrem İmamoğlu seçildikten sonra herkes işten çıkarmalara, zamlara ve Yenikapı şovuna odaklandı. Ama CHP’li belediye farklı adımlar da atıyordu.

Önce Büyükşehir’e ait havuzlarda 12 yaş altı çocuklarda kız-erkek karışık uygulamaya geçildi. Sonra İSMEK gibi bazı kurumlarda başörtülü personele yönelik baskının ilk adımları atılmaya başlandı.

Ama İstanbul’un logosunun İBB TV’de değiştirilmesi “Ne oluyoruz?” sorusunun sorulmasına neden oldu.

Evet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tanıtım ve Meclis toplantılarında yer alan İBB TV'nin minare figürlü logosu değiştirildi. Yeni logoda minare figürü yerine “renkli duman” figürü kullanıldı. Üstelik de bu değişiklik için İBB Meclisi'nde 3'te 2 çoğunluğun onayı da alınmadan…

İmamoğlu, daha önce görev yaptığı Beylikdüzü Belediyesi’nde de logoyu değiştirmiş ve yine “karışık renkli” bir figür seçmişti. Bu “Karışık renkler”in son dönemde uluslararası destek alan sapkın grupları sombolize ettiğini artık bilmeyen yok.

Yani yavaş yavaş İstanbul’a, İstanbul’un temsil ettiği İslami değerlere karşı bir savaş yürütülüyor.

Logo değişikliği şimdilik sadece İBB TV’de gözüküyor; ama herkes biliyor ki bir sonraki adım mevcut logoyu her yerden kaldırmak.

Karışık renkli dumanın neyi ifade ettiği belli, peki, mevcut logonun ne anlattığını biliyor musunuz?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin logosunda ilk önce minareler göze çarpar. Minareler; İstanbul silüetinin vazgeçilmez imzaları olan camileri simgeler. Bu camiler; şehrin tarihini ve tarihsel dokusunu ve İstanbul’un İslamiyet açısından konumunu anlatır. İstanbul aslında bu camilerle bütünleşmiştir.

Logonun bir de ilginç bir geçmişi var.

24 Şubat 1969’da, Adalet Partili Fahri Atabey belediye başkanı iken dönemin İstanbul Valiliği şehri temsil edecek ambleme karar vermek için bir yarışma düzenler. Çok sayıda kişi katılır yarışmaya. Yarışmada bir sürpriz yaşanır! İki kıtayı birbirine bağlayan boğaz, İstanbul’un meşhur surları, cami minareleri ile şehrin yedi tepe üzerinde kuruluşunu sembolize eden amblem aynı anda birincilik, ikincilik ve üçüncülüğü kazanarak eser sahibine 18 bin lira kazandırır.

Evet, mevcut logoda minarelerin dışında Anadolu ve Rumeli hisarları ile İstanbul’un yedi tepeden oluştuğunu ifade eden yedi üçgen ve surları ayıran boğaz da vardır.

İşte değiştirilmesi gündemde olan bu logodur.

Bu hamle, CHP’de çok ciddi bir değişimin söz konusu olduğunu göstermektedir.

Klasik CHP logosunda 6 ok vardır. Siz bu okların karşılık geldiği fikriyatı eleştirebilirsiniz; ama neticede bir fikriyattır. Oysa mevcut CHP’nin kimi uygulamaları bizde şu intibaı uyandırmaktadır. “Karışık renkler” üzerinden küresel sapkın organizasyonlara göz kırpılmakta, toplumun inanç değerleri kadar tarih ve kültürü de göz ardı edilmektedir.

Sadece “bir logo” deyip geçmeyin.

Sosyal medyada CHP sempatizanlarının mevcut logo içerisinde sadece minareye olan düşmanlıklarını yüksek sesle dile getirmesi, “karışık renkli duman” konusunda bir şey söyleyememesi, bu zihniyetin yapmaya değil yıkmaya niyetli olduğunu ortaya koymaktadır.