İslami kimliğini kaybeden, dünyevileşen, inançtan kopmuş, anlamsız, değersiz şeylere endekslenen kadınlarımız için bir modeldir Fatıma.

Çalışmalardan, İslami hizmetlerden uzak kalan, sürekli faydasız, boş şeylerle uğraşan ve üretkenliğini kaybeden çağımızın kadınları için Fatıma, bir diriliş vesilesidir.

Haya örtüsünü, iffet örtüsünü kaybeden bir toplum için, bir kadında olması gereken bütün ahlaki üstünlükleri kendisinde toplamış olan iffet ve sadakat sahibi erdemli bir kadındır Fatıma.

“Dünya kadınlarının en hayırlıları olan Meryem binti İmran Asiye binti Müzahimi, Hatice binti Hüveylid ve Fatıma binti Muhammed ‘dir” Fatıma…

Çaresizlikler içinde çırpınan, çileyi göğüsleyen, gözyaşları kurumayan anneler için Fatıma, bir direniş sembolüdür.

Babalarına gözleri önünde eziyet edilen, çaresizce feryad eden acılı kız çocukları için Fatıma, sabır örneği demektir.

Zindan kapılarında zor günlerle büyüyen, “babasının annesi” olan, gelinlik çağına gelen genç kızlarımız için Fatıma, tevekkül demektir.

Asrın tüm cezb edici fitne ve fesatlarına rağmen örtü emrine bürünen genç kızlarımız için Fatıma, zühd ve takva demektir.

Aile yuvasını terk eden, özgürlük ve çağdaşlık adı altında eş ve anne olma fonksiyonunu kaybeden kadınlarımız için, aile hayatı olarak eşsiz bir örnektir Fatıma …

“Fatıma`ya baktığımda tüm gam ve üzüntülerim yok olup gidiyor.” diyen Hz. Ali`dir.

Karşılıklı sevgi, saygı ve iş bölümünü esas alan, hayatın sıkıntı ve sevinçlerini paylaşmaya dayalı ideal bir aile yuvası …

Çocukla meşgul olmaktan geceleri uykusuz kalan, su çekmekten, un öğütmekten, çocuklarla ilgilenmekten yorgun düşen şefkat kahramanı bir annedir Fatıma …

Asırlar önce cahiliyenin zifiri karanlığı içinde kız çocukların bir utanç vesilesi ve babalarının yüz karası olduğu bir zamanda doğuşu bir müjde, bir devrim, bir inkılap, bir onur, bir şeref olan Fatıma`yı, asrımız Müslüman kadınlarına da bir uyanış ve diriliş vesilesi olması dileğiyle rahmet ve minnnetle yad ediyoruz.