Tarihimizde kazanılmış öyle zaferler var ki sonuçları düşünüldüğünde keşke bu savaşlar hiç yapılmasaydı demekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Çünkü savaşların sonuçları ümmete çok pahalıya mal olmuştur. Şöyle ki;

VADİSSEYL SAVAŞI:
1578 yılında, Osmanlı`yla Portekiz arasında yapılan deniz savaşıdır. Fas`ın Osmanlı yönetiminden kopmasından sonra, Fas`ta kral değişti. 3. Muhammed tahta geçti. Ama Abdülmelik tahta geçmek isteyince, Osmanlı`dan yardım istemişti. Bunun üzerine,  kral 3. Muhammed de Portekizlilerden yardım istedi. Fas açıklarında karşılaşan Osmanlı ve Portekiz donanmaları savaştı. Osmanlı`nın kesin zaferiyle savaş sona erdi. Bunu gören Abdülmelik, sevincinden kalp krizi geçirdi. Bu savaş sonunda, Portekizlilerin Akdenizdeki üstünlüğü bitti.

Savaş sonrası Portekizle rekabet içinde olan İngiltere büyük bir düşmanından kurtuldu. Tek başına Okyanusların hâkimiyetini eline geçirdi. Mısırı, Arap yarımadasını, Bağdadı almakla kalmadı ta Urfa`ya kadar gelip işgal etti. Lozan antlaşmasını dayatarak İslam Hilafetinin kaldırılması garantisi ile adeta geleceğini de güvenceye aldı.

 

YASSIÇİMEN SAVAŞI:

 Anadolu Selçukluları ile Harzemşahlar arasında savaş (1230). Harzemşahlar hükümdarı Celaleddin Mengübirdi`nin, I. Alâeddin Keykubad`a karşı tahtta hak iddia eden Cihanşah`ı desteklemesi, savaşın önemli nedenlerinden biriydi. Celaleddin, Eyyubîlerin elindeki Ahlat`ı kuşatınca I.Alaeddin Keykubad, Eyyubîlerle ittifak kurdu. Eyyubîlerin desteğindeki I.Alaeddin Keykubad`ın ordusuyla Celaleddin`in ordusu, Erzincan yakınlarındaki Yassıçimen`de karşılaştılar. Harzemşahların ordusu yenilgiye uğradı ve Celaddin Azerbaycan`a kaçmak zorunda kaldı. Bu yenilginin ardından Moğollar Harzem topraklarını istila ederek Harzemşahları yıktılar ve Anadolu kapılarına dayandılar.

Savaşın sonunda Anadolu Selçuklu devleti kendi eliyle Moğollarla arasındaki tamponu ortadan kaldırmış oldu. 1243 Kösedağ savaşı ile Moğollar bu devleti yıktılar. Yüzlerce yıllık birikim heba oldu. İstanbul`un fethi en az iki yüz yıl geriye atılmış oldu.

 

ALTIN ORDA DEVLETİ ( 1227 - 1502 )

 

Bu devlet Cengiz Han`ın torunu Batu Han tarafından Hazar Denizi ile Karadeniz`in kuzeybatısındaki bozkırlarda kurulmuştu(1227). Altın Orda Devleti 1260 yılından sonra Bulgarları ve Sırpları egemenliğine aldı. Böylece Moskova ve Kiev Knezliklerinin Karadeniz`e inmelerini engelledi. 14. yüzyıl sonlarında Timur`un düzenlediği seferler sonunda Altın Orda Devleti ağır yenilgiler aldı ve parçalandı. Timur, Altın Orda Devleti`nin bir daha kuvvetlenmemesi için bu devletin Hacı - Tarhan gibi önemli ticaret merkezlerini harap etti: Altın Orda Devleti`nin topraklarında yeni hanlıklar ortaya çıkması sonucu bölgedeki Türk siyasi birliği bozuldu. Daha önce Altın Orda Devleti`ne bağlı olan Moskova Knezliği, 1502 yılında bu devletin yıkılması üzerine güçlenerek Rus Çarlığı haline geldi.

Müslüman Altın Orda devleti yine Müslüman Timur tarafından yıkılmamış olsaydı muhtemelen SSCB doğmayacaktı. Bu gün Çeçenistan, Azerbaycan, Afganistan ve diğer Müslüman Türkî Cumhuriyetler işgallere talanlara maruz kalmayacaktı. Müslümanlar komünistleşmeyecek, dinden uzaklaşmayacaklardır.

 

Umarım bir gün Beşşar Esat diktatörüne karşı kazanılan zaferden sonra “Beşşar kalsaydı Büyük İsrail kurulamayacaktı” demeyiz. El Halil şehrinin işgalcileri işgal provaları yaptıkları İbrahim Halil (as) şehrini işgale yeltendiklerinde müttefikimiz Nato bize gereken desteği sağlar mı?

 

Demek istiyorum ki keşke Mısır İhvanın eline geçmiş ve Ürdün geçmek üzere iken, Türkiye, Suriye, Mısır, Ürdün ve Hizbullah, Selefi mücahitlerimiz ile birlikte önce İsrail`i ortadan kaldırabilselerdi. Sonra Beşşarı kaldırmak hem kolay hem de risksiz olmaz mıydı?