Gebelikte diş etleri daha hassas olur ve zaman zaman kanama olabilir.

Gebelerde iştah artışı olur ve anne adayının aniden bazı besinleri aşırı yeme hissi oluşabilir.

Süt salgısı için gerekli olan prolaktin hormonu gebelik ilerledikçe artmaya devam eder.

Gebelerde toplam kalsiyum miktarı azalır. Bu sebeple gebeler kalsiyumdan zengin süt, yoğurt ve yumurtadan zengin beslenmelidirler. Gebelik sürecinde yeterli kalsiyum almayan anne adayları diş kayıpları yaşayabileceklerini unutmamalıdırlar.

Gebelerde 2. trimesterden itibaren demir ihtiyacı artacağı için 2. trimesterden sonra demir ilaçları kullanmakta fayda vardır.

Gebeliğin ilk döneminde görülen bulantı için tuzlu gıdalar yenmesi faydalı olacaktır.

Bebeğin büyümesi ile birlikte kilo artışı olur. Anne adayı ilk 6 ay ayda1 kilo, son 3 ayda, ayda 2 kilo alınması normaldir.

Gebelikten 2-3 ay önce başlayarak gebeliğin 3. ayına kadar folik asit kullanılması beyin anomalilerini %80 azaltmaktadır.

Gebelik bayanlar için meme kanseri ve yumurtalık kanserine karşı koruyucudur. Özellikle emzirmenin meme kanserine karşı koruyuculuğu akıldan çıkarılmamalıdır.

Gebelik sürecinde değişen hormon dengeleri, yüksek kalan hamilelik hormonu, plasenta ve ana karnındaki bebekten gelen bazı hormon ve enzim etkileri anneye faydalı olmaktadır.

Bununla beraber anne karnındaki bebeğin kök hücrelerinin anneye geçtiği ve anne kan dolaşımında yıllar sonra dahi bulunabildiği tespit edilmiştir.

Gebelik süresince ani duygulanım, aşırı ağlama isteğinin olabileceği gebelerin fazla duygusal bir psikoloji içinde oldukları yakın çevresince bilinmelidir.