Bu yazıyı yazarken son dakika olarak Yahya Sinvar’ın şehit edildiği duyuruldu. Yaşantısıyla ve duruşuyla tüm düşmanlara korku salan bu lider, şahadetiyle de tüm dünya liderlerine bir ders verdi. Liderliğin nasıl olacağını canlı olarak bize gösterdi. Askeri üniformasını giyerek aylardır bombalanan Gazze’nin mücahitleriyle birlikte savaşarak ve ön saflarda çarpışarak şehit olmuştur. Şehit Sinvar, tıpkı lider sahabeler gibi ön saflarda savaşarak rabbine kavuşmuştur…

Evet, hepimiz Asr-ı Saadet’ten söz ediyoruz. Yaşanılan hak-batıl mücadelesini okuyoruz. Okuduklarımızdan, batıl uğruna mücadele veren kişilerin hazin sonunu hep beraber görüyoruz. Çok büyük debdebeyle hakka karşı duranların zillet içerisinde yok olduklarını görüyoruz. Bunları okurken hep kendimizi hakkın yanında konumlandırıyoruz. En büyük fedakârlıkları yapanların aynısını yapacağımızı iddia ediyoruz. Anlam dünyamızda işi o kadar ileri götürüyoruz ki bazen kendimizi cömertlikte Hz. Ebubekir, Hz. Osman gibi konumlandırıyoruz. Bazen şecaatte Hz. Ali gibi, bazen adalette ve cesarette Hz. Ömer’le kendimizi kıyaslıyoruz. O zaman diliminde olduğumuzda onlar gibi davranacağımızı hayal ediyoruz.

İşin gerçeği ise bugün canlı bir siyeri yazanlar var. Gazze halkı, Gazze mücahitleri ve Gazze liderleri… Tevekkül edişlerinde, cesaretlerinde ve mutlak batıla karşı dik duruşlarında canlı bir siyer yazıyorlar. Yaşanılan acılar ve bu acılara karşı gösterilen sabır, sahabe tablolarını bize gösteriyor. Kıt imkânlarına rağmen gösterdikleri müthiş mücadele onların haklı davalarını en güzel şekilde resmediyor. Yahya Sinvar’ın şehadeti ve cesareti en güzel resimlerdendir.

Diğer taraftan, şimdiye kadar Gazze direnişinin yenileceğini düşünenler yanılgı içerisinde olduklarını anladılar. Liderleri şehit edebilir ama arkalarından gelen binlerce lider var. İslam coğrafyasında başta Afganistan olmak üzere birçok yerde hak-batıl mücadelesi yaşandı ve sonunda işgal güçleri direnişin karşısında yenildiler. Bir ayda bitecek denilen Gazze direnişi, bir yılı aşkındır siyonistlere hayal etmeyecekleri darbeler vurdu. Yüce rabbimiz, direniş gösteren topluluklar hakkında şöyle buyuruyor. “Nice az topluluklar vardır ki Allah’ın izniyle kalabalık topluluğa üstün gelmiştir. Allah da sabredenlerle beraberdir.”(Bakara /249)

Siyonist israilin ve işbirlikçi küresel emperyalizmin karşısında kıt imkânlarla böyle bir mücadelenin sürdürülmesi elbette Yüce Allah’ın yardımıyladır. Eğer Yüce Allah’ın yardımı olmasaydı böylesine büyük ve korkunç saldırılar karşısında böylesine uzun soluklu bir mücadelenin devam etmesi imkânsızdı. İslam dünyasının bu derece ihmal ettiği Gazze direnişinin, küresel güçlerin desteklediği siyonistlere darbe vurmaları tamamıyla ilahi yardımdır. Ve bugün işgal rejimi ciddi bir şekilde yıpranmıştır. Bu yıpranmışlığını göstermemek için korkakların işi olan liderlere suikastlar düzenliyor ve sivil halkın üstüne bombalar yağdırıyor. Bu saldırıların son halkasında izzet ve şeref nişanesi Yahya Sinvar şehit olmuştur. Gazze’nin cesur lideri ve İslam âleminin gurur kaynağı Yahya Sinvar’ın şahadeti ve sahabeleri andıran kahramanlığı uzun uzun konuşulacaktır.