BİTLİS - Son yıllarda çalışan bayan sayısındaki artış olduğunu belirten Tatvan`ın kanaat önderlerinden Servet Babur, bayanların çalıştıkları yerde İslam`a göre nasıl davranmaları gerektiğiyle ilgili önemli açıklama ve uyarılarda bulundu.
 
İslam`a göre bayanların uygun yerlerde çalışabileceğini belirten Babur, İslam`da bayanların çalışmasıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Kadınlar için gerekli olan bazı şartlar var bunlar yerine getirildiği zaman kadın çalışabilir. Fakat bu şartlar yerine getirilmezse kadınların çalışması büyük bir sorun haline gelir. Çünkü asrımızda fitnenin çok yoğun olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Eğer kadının sadece kadınların içinde bulunduğu bir işyerinde çalışıyorsa bunda hiçbir sakınca yoktur.
 
"Mümin kadın ağır başlı ciddi tavırlarıyla bağdaşan bir durum sergiler"
Kadın erkeklerin içinde çalışıyorsa dikkat etmesi gereken bazı hususlar var. Hastane olsun, okul olsun, AVM olsun, eğitim merkezleri olsun, nerede olursa olsun bir bayan erkekle ihtiyaç duyduğu kadar konuşması lazım ihtiyaçtan fazlasını konuştu mu harama bulaşabilir. Allah`u Teâlâ şöyle buyuruyor; `Yabancı erkeklere karşı çekici bir eda ile konuşmayın. Çünkü onların içinde kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır.` Yürüyüşlerimizde ayaklarımızı tak rak diye yere vurmayacağız. Çünkü bu da etrafımızdaki erkeklerin nazarlarını üzerlerimize çekmeye ve fitnenin uyanmasına sebep olur. Müslüman kızın, çekici elbiselerle parfüm sıkılmış bir şekilde giyinmemesi lazım. Mümin kadın ağır başlı ciddi tavırlarıyla bağdaşan bir durum sergilemek zorundadır. İmanından aldığı bir haya ile Müslüman kadın işe giderken dahi kendisine çeki düzen vermek zorundadır."
 
"Müslüman bir kadın Hz. Ayşe gibi Hz. Fatıma gibi davranmalıdır." diyen Babur, Müslüman kadının, dişiliğini değil kişiliğini ve insanlığını konuşturmaya gayret göstermesi gerektiğini belirtti.
(Menderes Beysülen - İLKHA)