Dış Haberler Servisi

İşgal güçleri son olarak 114 erkek ve kadın esiri serbest bırakarak Kerem Ebu Salim kapısından Gazze bölgesine girmelerini sağladı. Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre, yerel kaynaklar serbest bırakılan esirlerden 9 kişinin sağlık durumlarındaki kötüleşme hakkında tetkikler yapılması ve tedavi için derhal Ebu Yusuf En-Neccar Hastanesi'ne kaldırıldıklarını dile getirdi. Bu esirlerin sağlık durumlarının bu kadar derece kötüleşmesine işgal güçlerinin esareti altında bulundukları günlerde maruz kaldıkları korkunç ve vahşi işkencelerin sebep olduğu dile getirildi. Diğer esirler ise sığınma merkezlerine götürüldüler. 

İŞKENCE VE DARP İZLERİ

Serbest bırakılan esirler işgal güçleri tarafından maruz kaldıkları vahşi işkenceler hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler. Ayrıca esirlerin bedenlerinde de işkence ve darp izlerinin çok belirgin bir şekilde teşhis edildiği dile getirildi. 

"AKLA GELEBİLECEK EN KÖTÜ MUAMELELERİ YAPTILAR"

El-Cezire'ye konuşan yaşlı esirlerden Mahmud En-Nablusi işgal güçlerinin kendisini hasta yatağından zorla kaldırıp götürdüklerini, önce yıkık bir eve yerleştirdiklerini, sonra işgalci zindanlarına naklettiklerini ve orada her gün işkence ve darp ettiklerini dile getirdi. En-Nablusi, "Böyle bir işkenceyle hayatımda hiç karşılaşmamıştım. Bize akla gelebilecek en kötü muameleleri yaptılar. Eğer ki iki gün daha cezaevinde kalsaydım kesin ölürdüm." ifadesini kullandı. 

"TÜNELLER VE ESİRLERİN YERLERİNİ SORUP DURDULAR"

En-Nablusi işgalcilerin kendisine tüneller ve esirlerin yerleri hakkında bilgi sorduklarını kendisinin de, "Ben bir şey bilmiyorum, 70 yaşında bir insanım." dediğini ifade etti.

 

Gazze’de intikam savaşı yürütüyormuş

SOYKIRIMCI KATİL KİNİNİ KUSTU!

İşgal rejiminin iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) eski Direktörü Carmi Gillon, insani felaketin her geçen gün derinleştiği Gazze Şeridi'nde "bir intikam savaşı" yürüttüklerini öne sürdü.

Kudüs

"Kanal 12" televizyonuna konuşan Gillon, Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'den bu yana devam eden işgalci saldırılarına ilişkin, "Biz bir intikam savaşına girdik ve yaşadığımız olaylar karşısında bu tamamen meşru." ifadesini kullandı. İşgal rejiminin söz konusu saldırılarıyla Hamas'ın büyük darbe aldığını iddia eden Gillon, Gazze Şeridi'nde bir güç boşluğu doğması halinde bunu yine Hamas'ın dolduracağını belirtti. Gillon, Gazze'deki savaşın "sona erdiğine" işaret ederek, ordunun artık Gazze Şeridi'ndeki işgalci esirleri getirmek için sahada çalışması gerektiğini ve "askeri baskının esirleri getirmek için tek yöntem olduğunu" öne sürdü.

İŞGALCİNİN İSTİHBARAT BAŞARISIZLIĞI

Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği "sürpriz" saldırıyı "bir istihbarat başarısızlığı" olarak tanımlayan Gillon, "7 Ekim'i kimse hayal edemezdi. israilliler 2006'daki Lübnan savaşından itibaren tüm savaşlarını dışarıdan gelen roket ve füzeler üzerine yaptı. Bugüne kadar topraklarının işgalini, esir alınmayı ve bu biçimde öldürüleceklerini düşünmedi." diye konuştu. Gillon, Gazze'deki savaşın devam etmesiyle Hamas'ın hazırlıklarının ortaya çıktığını ve "istihbarat başarısızlığının devasa olduğunun anlaşıldığını" ifade etti.  AA