BİTLİS - Türkiye'de bina, elektrik, elektronik, mekanik ve kontrol sistemleri alanındaki tüm sektörleri bir araya getiren BEST13 Fuarı'nda düzenlendi. Ayrıca fuarda bir de panel düzenlendi.


Panelde, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Tarık Yusuf Uçar konuşmacı olarak katıldı.


Uçar, Sancaktepe Belediyesi'nin akıllı belediyecilik adına yürüttüğü çalışmalar ve yenilikler ile ilgili bilgi verdi.


Uçar, "Uygulamalarımızın tamamı artık şeffaflık, katılımcılık ve hesap verilebilirlik doğrultusunda şekilleniyor. İmar planlarının yapılması ve halk tarafından en ince ayrıntısına kadar halkla paylaşılması büyük rahatlık sağlıyor." dedi.


"Eskiden günde 800 kişi sadece benim parselimin imar durumu nedir? diye belediyeye geliyordu" diyen Uçar, "Artık yeni sistemle belediyeye gelmeden evlerinden takip edebiliyorlar. Türkiye'de yeni bir uygulama var. Bu uygulamanın maliyeti de yok. Bu uygulama Türk kamu yönetiminin standartlarına göre üst düzey bir uygulamadır." dedi.


Vatandaşların taleplerine öncelik verildiğini belirten Uçar, "Sancaktepe Belediyesi olarak şikâyet ve önerilerini fotoğraf çekip gönderebilecekleri bir akıllı telefon uygulaması oluşturduk. Bununla hesap sorulabilirliğimizi arttırıyoruz. Faaliyetlerimizi vatandaşlarımızla paylaştığımız bizi mutlu eder. Böylelikle daha az yanlış yaparız." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)