BİTLİS - Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Şeribey Tepesi'ndeki Seyir Terası'nda Bitlis'te faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Alaydın burada 5 yıl boyunca belediye olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı. Alaydın, Bitlis'te birçok şeyin hayal olduğunu belirterek,"Bizler bu hayalleri gerçekleştirmek üzere belediye başkanı olduk ve bu hayallerimiz de adım adım gerçekleşiyor." dedi.


Alaydın konuşmasının devamında, "Şu anda ilimize devasa bir su deposu inşa edilmektedir. DSİ ile içme suyu ana isale hattının değişimi projesini yürütüyoruz. Su kaynağının kente taşınması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Yılsonuna kadar ana isale hattını tamamlamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.


30 yıldır kentte altyapı konusunda hiçbir yatırımın yapılmadığını ifade eden Alaydın, kentin en önemli problemlerinden olan altyapı sorununu çözmek için 4 yıldır mücadele ettiklerini, bu mücadelelerinde sona doğru yaklaştıklarını belirterek,"Bitlislilerin hayal bile edemediği işleri ve hizmetleri gerçekleştirdik." şeklinde açıklamada bulundu.


Bitlis'in cazibe merkezi bir şehir olacağını belirten Başkan Alaydın, en önemli projelerinden birinin Bitlis deresinin üstünün açılması olduğunu
vurgulayarak, "Başbakanın bu anlamda çok net talimatı var. Bizlere Bitlis deresinin üstü açılacak diyor. Bizde bu yönde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ayrıca Şuanda 60 bin metrekare kapalı alanda bir çarşı merkezi inşa ediliyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla kentin bölgede en çok ziyaret edilen lider cazibe merkezi bir şehir olacaktır." dedi


Bitlisin şehir merkezinde trafik sorunun çözecek Hal Binası bitme aşamasına geldiğini belirten Alaydın, "İnşallah en yakın zamanda hal binasını tamamlamış olacağız. Bu hal binasın kentin istihdamına büyük katkı sağlayacak. Çünkü bu hal binasıyla tüketici çok ucuza ürün alarak il ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak." diye konuştu.


Belediye Başkanlığı'na ilk aday olduğunda vatandaşlara verdiği vaatleri yerine getirdiğini ifade eden Alaydın, "Bugüne kadar verdiğimiz sözleri tuttuk. Ben özellikle beş sene önce vatandaşın karşısına çıktığımda seçim beyannamesi şeklinde bir broşür dağıtmıştım. Ben o broşürü gösterirken vatandaşlara Allah rızası için bunu atmayın. Çünkü günü geldiğinde bu broşürün bu vaatlerin hesabını bana sorun dedim. Bu broşürdeki maddelere bakıyorum herhalde Türkiye Cumhuriyeti'ndeki 3 bin belediye başkanı arasında seçim vaatlerini bu kadar yüksek düzeyde yerine getiren belediye başkanları arasında ilk ondayım diyebilirim. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır." ifadelerini kullandı.


Başbakanın ve genel merkezin takdiri üzerine tekrar belediye başkanlığına aday olabileceğini ifade eden Alaydın, "Ben bugüne kadar hiç bir göreve talip olmadım. Bugüne kadar bana gelen tekliflerin tamamı bana görev olarak verildi. Bizim parti teşkilatımızın şöyle bir düsturu vardır. Görev istenilmez verilir. Başbakanımızın ve genel merkezimizin takdiri ne olur onu bilemem. Onlar takdir ederse devam ederiz. Net aday olacağım diye bir şey diyemem." şeklinde sözlerini tamamladı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)