BAYBURT - Bayburt'a Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü işbirliği ile dar gelirli aileler için yapılan 340 konut, gerçekleştirilen görenle hak sahiplerine teslim edildi.

 

Hak sahiplerine anahtarları Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ve Bayburt SYDV Müdürü Fatma Ayık tarafından verildi.

 

Mutlulukları gözlerinden okunan hak sahiplerine bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, devlet millet için var olduğu zaman bu tür eserlerin ortaya çıktığını söyledi.

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü işbirliği ile dar gelirli aileler için yapımı gerçekleştirilen 340 konutun yapıldığı 22 bin 500 metrekarelik alanın belediye tarafından tahsis edildiğini hatırlatan Belediye Başkanı, böyle bir projeye katkı sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi konut sahiplerine konutlarda sağlıklı bir yaşam dileyerek, konutların bölgede yapılan en büyük konutlardan biri olduğu ifade etti.

 

Bayburt SYDV Müdürü Fatma Ayık ise şöyle kunuştu: "Dairelerin yaklaşık 700 TL tutarındaki elektrik, doğalgaz ve su abonelikleri sözleşmede belirtildiği gibi Bayburt SYDV tarafından yapılacak. Bu bedeller oturmaya başladıktan 7 ay sonra 12 taksitli olarak geri ödenecek. Hak sahipleri ise taşınmaya başlamadan önce Zorunlu Deprem Sigortasını yaptırıp doğalgaz güvence bedelini ödeme ve akıllı su sayaçlarını dairelerine taktırmak zorunda. Vatandaşlardan taşınırken herhangi bir peşinat alınmayacak. Evlerin 130 TL olan taksitleri 7. aydan itibaren ödenmeye başlayacak." (İLKHA)