SAMSUN - Bosna-Hersek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u, ardından da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti.

Bosna-Hersek Büyükelçisini Samsun'da misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bosna Hersek'in Brçko şehri ile kardeş şehiriz. Geçtiğimiz günlerde Brçko Belediye Başkanı ve meclis üyelerinden oluşan bir heyeti Samsun'da misafir ettik. Değişen Brçko Belediye Başkanını en kısa zamanda ziyaret edeceğim" dedi.

Samsun'a ilk ziyaretini gerçekleştiren Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, "Sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederim. Bundan sonra daha sık görüşeceğimize, beraber çalışacağımıza ve birbirimizin ilişkilerinin daha da güçleneceğini umut ediyorum. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Brçko belediyesi ile kardeş şehir olması bizim için çok önemli. Samsun ile Brçko şehrinin bir takım birbirine benzer özellikleri var. Brçko şehri Bosna Hersek de limana sahip tek şehirdir. Hatta Samsun'un Karadeniz'in en büyük şehri olması ve geçmişinin çok zengin olmasından dolayı Brçkolı yöneticilerimiz buradan tecrübe öğrenecekler. Brçko halkının da Samsun ile kardeş şehir olmalarından dolayı mutlu olduklarını görüyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, ziyaretin anısı olarak Büyükelçi Dzanko'ya el yapımı seramik bir şilt takdim etti.