DİYARBAKIR- Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Gaziler Son Durak civarında bulunan ve yaklaşık bir kilometre uzunluğunda olan Ayşenur Zarakolu Caddesi'nin girişi var ama çıkışı yok. Gittikleri güzergâhtan, geri dönmek zorunda kalan şoförler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine tepki göstererek vurdumduymazlığa çözüm istediler.

 

Kavşak çalışmaları kapsamında Şanlıurfa yolu Yüzevler mevkiinde yapılan köprülü kavşağın, Ayşenur Zarakolu Caddesine olan bağlantısı yok. Belediye'ye ait olan ve yaklaşık bir aydır bu şekilde devam eden caddede halen bir çalışmanın yapılmaması, çevredeki esnaf başta olmak üzere şoförlerin ve çevre halkının tepkisine neden oldu.

 

Herhangi bir trafik uyarı levhasının bulunmadığı, trafiğin çok yoğun olduğu caddede her gün yüzlerce sürücünün mağdur olduğu iddia edildi.

 

Halk ve şoförler belediyeye tepkili
Caddenin başında hiçbir tabela veya uyarı levhasını bulamayan yüzlerce sürücü, caddenin sonunda çıkışın olmadığını gördüklerinde geri dönmek zorunda kalıyorlar. Caddenin civarında işçi olarak, çalışan Ahmet Kaya, caddenin en az 20 gündür kapalı olduğunu, her gün yaklaşık 200 250 aracın gelip yolun kapalı olduğunu görünce kızıp tekrar geri döndüğünü ifade etti.

 

İşlek bir cadde olmasından dolayı her gün onlarca tır ve kamyonun bağlantı yolu olarak kullandığı cadde, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Caddenin çıkmaz olduğundan haberi olmayan ve yolun sonunda gördükleri karşısında şaşkınlık yaşayan Şoför Çetin Pala, "İleriye bir uyarıcı tabela bırakmaları lazım. Buraya gelip mağdur oluyoruz. Yol kapalı olduğundan bayağı bir sıkıntı yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

 

'Esnaf mağdur oluyor'
Bu yolun yapımının çok uzun sürdüğünü belediyenin haberinin olmasına rağmen hiçbir şey yapmadığını dile getiren çevre esnaflarından İlyas Çelik, "Yaklaşık 1 aydır bu cadde kapalıdır. Kimsenin gelip yaptığı yok. Bütün arabalar gidip aşağıdan geri dönüyor. Bir levha bile koymaya ihtiyaç duymuyorlar. Her gün yaklaşık 200 araç birikiyor, esnaf olarak çok mağdur oluyoruz. Günde en az 20 TL zarar etsek, ayda 600 TL eder, buda bir evin geçim kaynağıdır. Bu sorunların bir an önce çözülmesi lazım" diyerek vurdumduymazlığa tepki gösterdi.

 

Caddenin en kısa sürede tamamlanmasını isteyen şoför ve çevre esnafı, belediyeye tepki göstererek bu durumu bir an önce düzeltmesini istedi. (Yasin Ergin - İLKHA)