DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 2013 yılında yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'daki elektrikteki kayıp kaçak oranının yüzde 80 olduğunu söyleyerek enerji şirketlerinin ayakta durmasının güç olduğunu belirtti.

 

İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay'ın yanı sıra kentteki kurum müdürleri ve basın kuruluşlarının katıldığı 2013 yılı yatırım değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulunan, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'ın gelişmekte olduğuna vurgu yaparak, Diyarbakır'daki elektrikteki kayıp kaçak durumuna dikkat çekti.

 

Enerjinin sanayi için vazgeçilmez olduğunu basın toplantısında dile getiren Vali Kıraç, Diyarbakır enerjisinin geçtiğimiz günlerde özelleştiğini hatırlatarak, "387 milyon dolarlık bir bedelle 30 yıllığına özel firma aldı. Özellikle kayıp kaçak oranlarını düşürmek adına Diyarbakır'da ciddi bir gayrete ihtiyaç var. İnsanlar yaptığı her işin bedelini ödemek zorunda. Yani yüzde 80'nin üzerinde bir kayıp kaçakla enerjinin ayakta durması ve şirketinde faaliyetini sürdürmesi mümkün değildir. Sağlıklı bir üretime de bu enerji alt yapı sağlayamaz." dedi.

 

Bir gazetecinin elektrik faturalarının yüksek geldiğini, kayıp kaçak bedelinin vatandaştan alındığını sorusu üzerine Kıraç şeklinde "Kimse kullanmadığı elektriğin ücretini ödememeli ortada bir yanlışlık varsa müdahale ederek düzeltiriz. Herkes kullandığını öder." ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman/Hüseyin Yalçın - İLKHA)