Pakistan`ın güneybatısında meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde en az 45 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, deprem sebebiyle ülkenin güney kıyılarında yeni bir adanın ortaya çıkmış olabileceğini belirtti. Bu arada depremde ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Pakistan Meteoroloji Kurumu Müdür Arif Mahmud, Gvadar limanı yakınlarında yeni bir adanın ortaya çıktığına dair bilgiler ulaştığını söyledi. Depremin, deniz tabanının yükselmesine sebep olduğu sanılıyor.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR
Pakistanlı bilim adamı Muhammed Riaz "Büyük bir depremle" karşı karşıya olduklarını ve ne yazık ki "Ağır bir yıkım" beklediklerini bildirdi. İlk belirlemelere göre Belucistan`daki Kuzdar ve Avaran kentlerinde çok sayıda ev tamamen yıkıldı ya da kullanılamaz geldi. Belucistan Valilik sözcüsü Can Muhammed Buledi, kurtarma çalışmalarında 45 cesedin çıkarıldığını söyledi.
 
Durumları ciddi çok sayıda yaralı bulunması nedeniyle ölü sayısının daha da artabileceğine işaret eden Buledi, Avaran, Pasni ve Dalbadin`in depremden en çok etkilenen bölgeler olduğunu belirtti.

AVARAN`DA SAYI YÜKSEK
Tuğgeneral Vahid Hüseyin, depremin en şiddetli hissedildiği Avaran`da depremden etkilenenlerin sayısının 300 bini bulabileceğini belirtti. Türk Kızılayı Pakistan temsilcisi Sadullah Devletgeldi, "Bölgeden ölü ve yaralı konusunda değişik haberler geliyor ancak alanda nüfus az. Can kaybının yüksek olacağını tahmin etmiyoruz" dedi.

Pakistan`ın Belucistan`a göre daha yoğun nüfuslu Keşmir bölgesinde 2005`te 7.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş yaklaşık 75 bin kişi hayatını kaybetmişti.