VAN- Merkeze bağlı Bardakçı köyünde inşası tamamlanan Hacı Ahmet Efeoğlu Kur`an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Ak Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ve vatandaşlar katıldı. 

"Kur`an kursları Daru`l Erkam`ın şubeleri gibidir" 
Açılışta vatandaşlara hitap eden İl Müftüsü Nimetullah Arvas, "Kur`an eğitim-öğretimi için kurulan ilk Kur`an kursu nübüvvetin ilk yıllarında Mekke-i Mükerreme`deki Daru`l Erkamdır. Camiler yeryüzünde Kâbe`nin birer şubesi olduğu gibi Kur`an kursları da Daru`l Erkam`ın şubeleri gibidir. Bu nedenle Kur`an kursu açmak son derece önemlidir" dedi.

Köylerinde Kur`an Kursunun açılmasından dolayı büyük bir sevinç yaşadıklarını aktaran köy halkı ise buna vesile olan başta il müftülüğü olmak üzere herkese teşekkür etti.

Van genelinde 190 yeni Kur`an kursu açıldı 
Öte yandan il Müftülüğü son yıllarda Kur`an kursu açma konusunda büyük bir atılım yapmış durumda. 2010 yılında 52 Kur`an kursu bulunan kentte, şu an 338 adet Kur`an kursu var. Bu yıl şu ana kadar 82 yeni Kur`an kursu açıldı, bir kısmının açılışı için çalışmalar devam ediyor. Son iki yıl içerisinde Van genelinde 190 yeni Kur`an kursu açıldı.

Buna mukabil Kur`an kurslarına devam eden öğrencilerin sayısında da büyük bir artış yaşandı. 2010 yılında bin 817 öğrencinin eğitim gördüğü Kur`an kurslarında 2012-2013 öğretim yılında 19 bin 432 öğrenci eğitim gördü.
(Fırat Arslan-İLKHA)