Gazze

İşgalci siyonist rejime ait bir İHA, önceki gün akşam saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bağlı Dahiye'de Maşrafiye bölgesinde HAMAS ofisini bombaladı. Saldırıda HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri ile 5 kişi daha şehit oldu, 11 kişi yaralandı. HAMAS, suikasta ilişkin yaptığı açıklamada suikasta Aruri'yle birlikte Kassam Tugayları komutanlarından Samir Efendi ve Azzam El Akra'nın yanı sıra hareketin kadro ve üyelerinden Mahmud Zeki Şahin, Muhammed Başaşa, Muhammed El-Rays ve Ahmed Hemud'un şehit olduğunu bildirdi.

"SUİKAST HALKIMIZIN KARARLILIK VE DİRENİŞ İRADESİNİ KIRAMAYACAKTIR"

İşgalci barbar rejimin, Gazze'de, Batı Yaka'da, yurt dışında ve her yerde Filistin halkına uyguladığı vahşeti bir kez daha kanıtlayan barbarca bir saldırı ve menfur bir suç işlediğini vurgulayan HAMAS,  "Lübnan topraklarında işlenen bu suikast tam bir terör eylemidir, Lübnan'ın egemenliğinin ihlalidir. Suikast ayrıca halkımıza ve ümmetimize yönelik saldırganlığın kapsamının genişletilmesidir. Nazi-siyonist işgali, bu suikastın sonuçlarından sorumludur. Suikast, halkımızın kararlılık ve direniş iradesini ve yiğit direnişini kırmayı başaramayacaktır."

"LİDERLERİ ŞEHİT OLAN BİR HAREKET ASLA YENİLMEZ"

HAMAS, açıklamanın devamında şunları kaydetti: "Lider Şeyh Salih El-Aruri ve kardeşleri, Filistin uğruna fedakârlık, cihat, direniş ve çalışmayla dolu bir hayatın ardından şehit olarak Rablerinin huzuruna çıktılar. Onların kalbinde Kudüs ve mübarek Mescid-i Aksa'nin aşkı vardı. Bu dikenli yolda en yüksek hedeflerine ulaştılar. Onlar, arkalarından sancağı taşımaya devam edecek güçlü şahsiyetler bıraktılar. Geride kalanlar, Allah'ın izniyle özgürlüğe ve Filistinlilerin vatanlarına geri dönüşüne kadar halkımızı, topraklarımızı ve kutsallarımızı savunmak için bu yolu sürdüreceklerdir.

Liderleri ve kurucuları halkımızın ve ümmetimizin onuru uğruna şehit olan bir hareket, hiçbir zaman yenilmeyecek ve bu saldırılar onun gücünü, sağlamlığını ve sarsılmaz kararlılığını artıracaktır. Bu, direniş tarihinde hep böyle olmuştur ve hareket, liderlerinin öldürülmesinden sonra daha güçlü ve kararlı hale gelmiştir. Allah, şehit lider Şeyh Ebu Muhammed'in, kardeşlerinin ve dostlarının şehadetini kabul etsin ve onlara cennetin en yücelerini bahşetsin. Bu bir cihattır; neticesi ya zaferdir ya da şehadettir." (İLKHA)

Salih El-Aruri’nin Ailesinden İman ve Şehadet Dersi

"BİR SALİH GİTTİYSE BİN SALİH GELECEK!"

Şehit Aruri'nin kız kardeşi, şehadeti sonrasında, "Salih’in kanı Filistin için bir zafer, bir özgürlük işaretidir. Bir Salih gittiyse bin Salih gelecek!" dedi.

MEVLİT AKKILIÇ / DOĞRUHABER

HAMAS Liderlerinden Komutan şehit Salih El-Aruri’nin kardeşi de Aruri’nin şehadeti sonrası konuştu. Salih'in şehit olmasıyla direnişin bittiğini sanmayın diyerek, "Salih’in kanı Filistin için bir zafer, bir özgürlük işareti olurken Batı Yaka’daki işgalcileri yakacak ateşin de kıvılcımı olacaktır" dedi. Aruri'nin kardeşinin açıklamaları şu şekilde: “Şeyh Salih El-Aruri abimin şehadetinden dolayı kendimi ve annemi başta olmak üzere halkımızı kutluyorum. Abim Gazze’deki şehitlerden daha değerli değil, Allah’a hamdolsun biz büyük bir sabırla bu yolda yürümeye devam ediyoruz, hepimiz şehadet yolcusuyuz. Bir Salih gittiyse arkasından bin Salih gelecek. Salih’in şehit olmasıyla direnişin bittiğini sanmayın, bu yolda sadece Salih yok, Salih’in kanı Filistin için bir zafer, bir özgürlük işareti olurken Batı Yaka’daki işgalcileri yakacak ateşin de kıvılcımı olacaktır. Bu toprak bizimdir, onlar bir işgalci düşmandır, bizler ise hak sahipleri ve şehadet yolcularıyız."

HAMAS esir takası görüşmelerini

ASKIYA ALDI

HAMAS, barbar katillerin El-Aruri suikastı sonrası işgalci ile esir takası ve Gazze'de ateşkese ilişkin müzakerelerin durdurulması kararını arabuluculara iletti.

Gazze

İsminin açıklanmasını istemeyen Filistinli bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HAMAS'ın işgal rejimi ile esir takası ve Gazze'de ateşkese ilişkin müzakereleri durdurma kararı aldığını söyledi. Filistinli kaynak, HAMAS'ın müzakereleri dondurma kararını, isim belirtmeksizin, arabuluculara ilettiğini kaydetti. Aruri'nin şehadetinden kısa süre önce, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, HAMAS'ın, Mısır ve Katar'ın Gazze'de ateşkes konusunda sunduğu tekliflere olumlu yanıt vererek bu konudaki vizyonunu kendilerine aktardığını söylemişti. Aruri'nin şehadetinin ardından, HAMAS ve diğer Filistinli gruplar, direnişin yıldırılamayacağı açıklamasında bulunmuştu.

İşgalci katiller, Gazze'ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim'den önce, işgal elebaşları ve medya, Aruri'yi işgal altındaki Batı Yaka'da yerleşimcilere ve işgal güçlerine karşı eylemlerin planlanmasıyla suçlamış ve suikast çağrısı yapmıştı. İşgal güçleri, 31 Ekim'de Aruri'nin Batı Yaka'nın Ramallah kenti yakınında bulunan Arura beldesindeki evini bombalamıştı.  AA