BATMAN - Batman`dan kutsal topraklara gidecek olan 2013 yılının ilk hacı kafilesi, bu sabah yola çıktı.

İlk kafilede 194 hacı adayı 4 görevli ve bir kafile başkanı bulunuyor. Hacı adayları yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla uğurlandı. İslam`ın şartlarından biri olan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan Batmanlı hacı adayları ilk olarak saat 13.00`te karayolu ile Diyarbakır`a hareket etti. 

Sevinç gözyaşları ve duygulu anların yaşandığı uğurlamada sevinç ve hüzün bir aradaydı. 

Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, kısa bir açıklama yaparak, "Siz sadece hacca değil Allah`ın huzuruna çıkıyorsunuz. İnşallah döndüğünüzde ananızdan doğduğunuz gün gibi günahlardan temizlenirsiniz. Ruhen ve kalben tertemiz olacaksınız. Daima Resulullah ve Allah`ın yolunda yürümeli kendinizi İslam`a aşkla feda etmelisiniz" dedi. 

Konuşmasının devamında haccın önemine değinen Çağlar, "Onun için siz sadece `Hacca gittim, geldim hacı oldum` değil, `Resullah (s.a.v) yolunda yürümeye and içtim` deyip daima Allah`ın yolunda yürümeniz lazım. Yapacağınız her harekete her konuşmaya dikkat etmeniz lazım. Ve Allah`ın buyurduğu şeyleri daima yerine getirmeniz lazım. Allah herkese o kutsal toprakları görmeyi nasip etsin ve hacca gidenlerinde haccını kabul etsin. Allah uzun olan yolunuzu kısaltsın sizin bir an önce o kutsal topraklara kavuştursun. Bütün zorluklarınızı kolay kılsın" ifadelerini kullandı.

Hacı adayları daha sonra kendilerini kutsal yolculuğa uğurlamak için gelen yakınlarıyla vedalaşarak Diyarbakır`a karayoluyla hareket ettiler. Hacı adayları Diyarbakır Havaalanı`ndan uçakla Medine`ye gidecekler. Yapılan açıklamada Medine`de 8 gün kalacak olan hacı adayları daha sonra kalan günleri Mekke`de geçirecekler.
(Yasir Oğuz-İLKHA)