DİYARBAKIR- İHD Diyarbakır Şubesi kadın komisyonu üyelerinin, kadın katliamlarına ve yargı aşamasında verilen kararlara dikkat çekmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında, yargı kararlarının devlet aklının bir tezahürü olduğu açıklandı.

 

İHD Diyarbakır Şubesi Kadın Komisyonu üyeleri, son zamanlarda toplumsal alanda ve aile içinde artış gösteren kadın katliamlarına ve yargı aşamasında verilen ceza indirimli kararlara dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklamasında bulundu.

 

Açıklamayı okuyan Yönetim Kurulu üyesi Gülistan Yalçındağ Gençel, son zamanlarda kadınlara yönelik katletme ve taciz etme olaylarının artış gösterdiğini belirterek, çocukların ise cinsel istismardan ve şiddette maruz kaldığını açıkladı. Oluşan bu durumu insanlık suçu olarak ifade eden Gençel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın tedbir veya yaklaşımlarının ise son derece etkisiz ve yetersiz kaldığını belirtti.

 

Yargının bu tür davaları 'şiddet değil, cinayet davası' olarak ele aldığını belirten Gençel, mahkemelerden çıkan kararların adil olmamasının kendilerini şaşırtmadığını söyledi. (Hüseyin Yalçın-İLKHA)