BATMAN - 13. Yüzyılda Anadolu'da ortaya çıkan ve her yıl 19-25 Eylül'de kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle Batman Ahilik Teşkilatı üyeleri Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız'ı ziyaret etti.

Aralarında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hadi Boğadır, Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdür Vekili Cemal Durceylan, Ticaret Odası Temsilcisi Ahmet Asşız, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Murat Özlük, Batman Üniversitesi'nden Koçer Kaya ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Cemil Turan'ın da bulunduğu ahiler heyeti Batman Belediyesi'ni ziyaret etti.

Heyet üyeleri Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız makamında karşıladı. Kabul sırasında Batman esnafının Ahilik haftasını kutlayan Başkan Yardımcısı Tuğyıldız, esnaf kültürünün gelişmesinde ahilik teşkilatının üstlendiği misyonun öneminin göz ardı edilemeyeceğini belirterek, "Ahilik kuruluşu itibariyle bir esnaf dayanışma teşkilatıdır. Bu örgütlenme çok eski tarihlerden bu yana, en geniş anlamda sanat, ticaret ve ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında esnafların ve esnaf adaylarının yetişmesini, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetişmelerini sağlayan, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütleme oldu" dedi.

Ziyaret sırasında Tuğyıldız, heyet üyelerine birer plaket verdi. (Cevher Ekinci-İLKHA)