Yaşadıkları sıkıntılar için defalarca yetkililerle görüşme talebinde bulunduklarını dile getiren Adem Güzel, ancak olumlu veya olumsuz herhangi bir dönüşün olmadığını dile getirdi.
Esnaf olarak kiraların yüksek olmasından şikayetçi olduklarını ifade eden Güzel, yıllık yükseltilen kira oranlarının ortalamanın çok üzerinde olduğunu söyledi.
Şanlıurfa milletvekillerinin seçimlerden önce verdiği sözleri yerine getirmediğinden yakınan İsa Naimoğlu, bazı milletvekillerini seçimlerden sonra Şanlıurfa'da görmediklerini dile getirdi.
"Bu memleket sahipsizdir"
Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi dışında iş yeri yapılmasını istemediklerini ifade eden Adem Güzel, "Birçok defa bütün sokakları gezip arkadaşlarımızla beraber eylemlerimizi gerçekleştirdik. Görüyoruz ki sesimiz sadece Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi içerisinde kalıyor. Birçok kanala ve belediye başkanına başvurduk, Sayın Valimize birçok defa sesimizin duyulması için ricada bulunduk ama ortada hiçbir şey yok. Kira oranları yıllık ortalama 500, 600 bin yükseliyor. 32 dükkanın devamını TOKİ veya belediyenin yapmasını istiyoruz. Bizler sanayi esnafı olarak ikinci bir sanayi olmasını istemiyoruz. Evren Sanayi Sitesinin arsaları çok büyük, bunun Orman Bakanlığı'na ait olduğunu söylüyorlar, eğer Orman Müdürlüğü'ne aitse tapusu olmayan 232 dükkânın yıkımını istiyoruz. Bu dükkânlar yıkılmayacaksa, bunların tapusu verilecekse yapılan dükkânların devamının da getirilmesini istiyoruz. Dükkanların yapımını TOKİ'nin veya belediyenin üstlenmesini istiyoruz. Sanayi kooperatifi arada köprü olabilir ama Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesinin dışında iş yeri yapılmasını istemiyoruz. Çünkü biz 15-20 yıl geriye dönmek istemiyoruz. Sürekli bu toplantıları yapmaktan yorulduk. Bizler de sabah gelip akşam eve gitmek istiyoruz." diye konuştu.
"Burada en büyük aşiret esnaftır"
Sanayi esnafının mağdur edildiğini ve taleplerinin yerine getirilmediğini dile getiren İsa Naimoğlu, "2024 yılına girdik, esnafımız yıllardan beri kanayan yarasına merhem olacak bir yetkili bulamadı. Defalarca Vali Bey'den randevu alma talebinde bulunduk ama hiçbiri gerçekleştirilmedi. Burada mağdur esnafımız var, mağdur esnafımızın çok büyük bir isteği yok, 232 işyerinin devamını istiyoruz. Esnaflarımız daha ne kadar kandırılacak, daha önceden Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ esnafları toplayıp 232 iş yerinin bir imzaya kaldığını söyledi. Yerel seçimlere yaklaştık ama Bekir Bozdağ'ı Şanlıurfa'da gören yok. Burada esnaflara iş yeri yapılmadığı zaman, yarın bu esnafların içerisine nasıl girecek, nasıl gelip çayımızı içip oy isteyecek? Önümüzdeki seçimlerde kim esnafın yanında durursa biz onu destekleyeceğiz. Burada en büyük aşiret esnaftır, binlerce aşiret mensubu insan var burada. Her bir işletmede 5-6 oy mevcuttur. Artık bu kanayan yaramıza bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Kiralar aldı başını gidiyor." dedi.
"Sahip çıkılması gereken kişiler sanatkâr ustalardır"
Tapusu verilmeyen dükkanların tapusunun verilmesi gerektiğini ifade eden Ekrem Badıllı, "Bizim talebimiz; şehir merkezi boşaltılarak inşa edilen 232 iş yerinin 15 yıldır verilmeyen tapusu. Belediyede bu iş yerleri 'işgalci baraka yapı' olarak görünüyor. Buradan esnaf kardeşlerim derken üzülüyorum, biz sanatkâr ustalarız, elimizin emeğiyle bir şeyler icra ediyoruz. Sahip çıkılması gereken kişiler sanatkâr ustalardır. Buradaki imkânlar sermaye sahiplerine tanınıyor, zanaat sahiplerine tanınmıyor. İşgalci yapılar denilen yapıların devamının yapılmasını istiyoruz. 15 yıldır işgalci olarak geçiyor bu iş yerleri, biz de işgalci olalım. Bizler her bir iş yeri olarak 2-3 aileyi temsil ediyoruz, burada 10-15 insanı besliyoruz. Bu insanların talebi çok değil, 3 dükkân yan yana yapılsa duvar ve çatısı yapılsa bizim için yeter, çok bir şey istemiyoruz. Bu sanayinin ilk seferinde onayını veren Sayın Cumhurbaşkanımızdı, yine onun onayını bekliyoruz. Bir komut verirse bir ayda bu sorun giderilecektir. Bizimle bir araya gelen, buraya toplanan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bu sorunumuza da sahip çıkacak bir yetkili bekliyoruz, ancak sesimizi böyle duyurabiliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)