AĞRI - İl merkezinde işletmelere bırakılan karton kutularda biriktirilecek olan plastik pet atıkların 20 Ekim tarihine kadar toplayacak olan Üniversiteli öğrenciler toplanan atıkları geri dönüşüm fabrikalarına gönderecekler.

Proje kapsamında 10 bin adet plastik pet toplamayı hedeflediklerini belirten proje koordinatörü Emrah Bayram, vatandaşların projeye sahip çıkmalarının kendilerini mutlu edeceğini söyledi.

Amaçlarının çevre kirliliğin önüne geçmek ve geri dönüşüm bilincini yaymak olduğunu vurgulayan Bayram, "Ekip arkadaşlarım Ayşe Tatlı, Nazime Toprak, Özge Çarkçı ve Emre Karagöz ile birlikte başlattığımız proje ile hem çevre kirliliğin önüne geçmeyi hem de geri dönüşüm bilincini vatandaşlarımıza kazandırmayı hedefliyoruz. Bu sayede üniversite öğrencileri olarak üzerimize düşen gönüllülük görevlerini yerine getirmiş olacağız. Yaklaşık bir ay sürecek proje kapsamında 10 bin adet atık pet toplamayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu projeye gönülden destek verecekleri ümidindeyiz." dedi. (M. Emin Mağlay - İLKHA)