DİYARBAKIR- Bir Dizi Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Makoto Furukawa, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç'ı makamında ziyaret ederek, çözüm süreci hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç, çözüm sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini ifade ederek, bu süreci kim sabote ederse günahı ve vebalinin onun üzerine kalacağını söyledi. Çözüm süreci hakkında değerlendirmede bulunan Altaç, bu sorundan dolayı insanların bir şekilde can, mal kayıplarına neden olduğunu söyledi. Bu sorunun devamının ülke ve özellikle bölge adına çok ciddi sıkıntılara yol açacağına neden olacağını ifade eden Altaç, bu sürecin çok önemli olduğunu ve sürecin hiçbir şekilde baltalanmasına kimsenin müsaade etmemesi gerektiğini vurguladı.

 

2002 öncesi bu sorununun sürekli bir yara şeklinde büyüdüğünü söyleyen Altaç, bu güne kadar da bu yaraya müdahale edilmediğini belirtti.

 

Altaç Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sonuçları ne olursa olsun biz bu sorunu çözeceğiz' sözlerini hatırlatarak, Başbakan'ın sorunu çözmedeki iradesinin çok güçlü olduğunu ifade etti. Altaç daha sonra, "Bu süreç çok önemlidir. Bunu iyi düşünmemiz lazım. Samimiyet ortaya konulursa bu sorun çözülür. Bu süreç çok önemli bir süreçtir. Bunun hiçbir şekilde baltalanmasına kimse müsaade etmemelidir" ifade ederek bölgenin geçmişte çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Altaç, "Bu sürece gelirken çok ağır bedeller ödendi. Partinin liderine yönelik suikastlar önlendi. Partinin iktidardan düşmesi için onlarca askeri darbe planları yapıldı. Buralara gelene kadar çok zorluklar yaşandı. Ama azimle kararlı bir şekilde sorunların çözümü için uğraşlar verdi. Kanın döküldüğü, gözyaşının olduğu bir yerde barış sürecine gidilemez" diye ifade etti.

 

Halkın bu süreci yürekten desteklediğini dile getiren Altaç açıklamalarını şöyle sürdürdü:" Nasıl ki bu sorunu kendi programımıza almışsa bunun aşılması için adımlar atılması gerekiyor. Biz AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı olarak Diyarbakır'daki iş kesimi ile STK'larla sürekli diyalog halindeyiz. Onlarda bu süreci sonuna kadar destekliyor başkaları istemese dahi bu ülkeye ve bölgeye huzur ve güven gelecek gelecek. Halkımız bunu istiyor. Halkın istediği hiçbir şeyin önüne kimse geçemez" diye konuştu.

 

Japonya Ankara Büyük Elçiliği Başkatibi, Makoto Furukawa kendilerini kabul Altaç'a teşekkür ederek, Asya kıtasından ve Güney Kore'den sonra Türkiye'yi en çok seven ülkenin Japonya olduğunu belirtti. (Osman İçli-İLKHA)