Haber Merkezi

Özellikle bu seçimin şöyle bir farkı var: İYİ Parti muhalefet ittifakından çekildiği için CHP, HDP’nin devamı olan DEM Parti ile ittifaka daha fazla önem veriyor. DEM’in bu kez “masanın altında” olmayı kabul etmediği ve ittifak için şeffaf bir anlaşma istediği mezkur çevrelerde dile getiriliyor. CHP ise hem DEM’e muhtaç hem de böyle bir ittifakın CHP içerisindeki Kemalist kanadın tepkisini çekeceğini biliyor. Ve öyle görünüyor ki, strateji olarak HÜDA PAR’a saldırma ve böylece de Kandil’in gölgesindeki DEM ile ittifakı çok gündem ettirmemeyi düşünüyorlar.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, mecliste bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmaya yönelik hiçbir eleştiri getirilmeden, parti programındaki bir konu üzerinden gündem oluşturulmaya çalışıldı.

CHP yöneticileri ve müzahir medya “planlı” olarak bu gündemi köpürtmeye çalıştı. 

Özellikle odatv denilen ve nerden beslendiği belli olmayan site “mal bulmuş mağribi” gibi daldı konuya.

HÜDA PAR ile beraber Doğruhaber Gazetesine de laf atarak, bir taşla birkaç kuş vurmayı düşündü herhalde.

Gazeteci Aytunç Erkin’den alıntı yaptı odatv:

“2013 yılında olan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık bir yıl kala Kanal D ve CNN Türk’te katıldığı canlı yayında eyalet sistemiyle ilgili şu sözleri söyledi:

 “Dünyada gelişmiş güçlü ülkelere bakarsanız, bunların hiçbirinde eyalet korkusu diye, eyalet endişesi diye bir şey yoktur. Tam aksine eyalet yapılanmaları o güçlü ülkelerde çok daha süratle kalkınmayı getirir ve demokraside özellikle siyasi rekabeti getirir. Bu, güçlenme alametidir... Osmanlı’ya baktığımız zaman, o güçlü Osmanlı’da mesela çok daha enteresan Lazistan eyaleti var, Kürdistan Eyaleti var. İniyoruz güneye yine aynı şekilde eyalet sistemleri var. Niye Osmanlı güçlü ve oralarda hiç çekinmeden rahatlıkla bunları vermiş.”

Aynı Erdoğan 14 Nisan 2017’de, Konya mitinginde yaptığı konuşmada ise “Kardeşlerim Türkiye’nin üniter yapısının en büyük savunucusu, şahsım olarak biz olduk. Eyaletmiş, federasyonmuş, şuymuş buymuş, hiçbiri bizim gündemimizde yoktur, olmayacaktır” dedi.”

Hem Aytunç Erkin’e hem de odatv’ye soralım: 2013 ile 2017 arasında görüş değiştirmenin nesi kötü?

Bu arada Kılıçdaroğlu’nun “Yerel yönetimlerde özerklik” ile ilgili verdiği sözlere hiç değinmemeleri hem Aytunç Erkin’in hem de odatv’nin dürüstlükten ne kadar uzak olduklarını göstermesi açısından önemli bir kriterdir.

Aytunç Erkin bu arada HÜDA PAR parti programındaki ilgili yerleri de vermiş:

 “Mevcut merkezi ve yerel devlet organizasyon yapısının ıslahı ile beraber, mevcut yapının tabu olarak kabulünden vazgeçilerek olumlu ve olumsuz tüm yönleri ile eyalet sistemi, özerklik, federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilmelidir. Toplumun huzur, refah ve güveni için gerekli olduğunun toplumun çoğunluğu tarafından kabulü halinde bu modeller uygulanabilmelidir. (HÜDA PAR Parti Programı/Sayfa 37)”

Burada eleştirilen nedir anlamadık!

-Siz “tabu”lardan mı yanasınız?

-Toplumun huzur ve refahı siyaset kurumunun temel hedefi değil midir?

-Toplumun çoğunluğunun görüşüne karşı mı çıkıyorsunuz? Azınlık faşizminden mi yanasınız?

-“Toplumun çoğunluğu isterse bunu yapabilir” demek hangi dilde “Ben bunu istiyorum” demektir?

Nitekim HÜDA PAR genel başkanı da sizin gibi “anlama özürlü” olanlar için şunları söyledi:

"Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir, diyoruz. Tamam mı? Siz eğer, lütfen... Eğer siz okuduğunuzu anlamıyorsanız o zaman buralarda oturmayın. Eğer siz okuduğunuzu anlıyor, bile bile çarpıtıyorsanız diyecek sözüm yok, kendinize yakışanı yapıyorsunuz."

Son olarak “karanlık oda”nın Doğruhaber Gazetemiz ile ilgili çarpıtmasına değinirsek…

Şunları yazmış odatv…

“HÜDA PAR yayın organı Doğru Haber gazetesi de Zekeriya Yapıcıoğlu’nun o sözlerini gündemine taşımadı.

Yapıcıoğlu’nun konuşmasını sürmanşetten yayınlayan gazete, “özerklik ve federasyon” ile ilgili kısımlar yerine faiz üzerine söylediği sözlerden alıntı yaptı.”

Bakın beyler, bayanlar!

Karanlıkta yüzünüz seçilmiyor, kimsiniz, kimin hesabına çalışıyorsunuz bilmiyoruz.

Ama biz gazetecilik yapıyoruz.

Kafanız basmaz; ama yine de hatırlatalım: Doğruhaber Gazetesi, HÜDA PAR kurulmadan yaklaşık 4 sene önce yayın hayatına başladı.

Şimdi “hangi yayın organı hangi partiden, hangi çevre ve kliklerden para yardımı, reklam desteği alıyor” konusuna girmeyelim, siz zararlı çıkarsınız.

Gazetecilik yapıyoruz.

İyi okuyun!

Mecliste “Bütçe görüşmeleri” yapılıyor.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bütçe hakkında açıklama yapıyor.

Mesele bütçe, yani ekonomi olunca biz de bu konuşmadan “faiz ile ilgili” kısmı öne çıkarıyoruz.

Yaptığımız gazetecilik sizin “kirli gündeminiz” ile uyuşmadığı için fitne-fesat yoluna başvuruyorsunuz.

Mesele budur!