ADANA-Hür Dava Partisi Adana İl Başkanlığı,Seyhan,Yüreğir,Sarıçam ve Çukurova İlçe başkanlıkları, HÜDA PAR Silopi İlçe Başkanlığı binasına düzenlenen bombalı saldırıyı yaptıkları ortak basın açıklaması ile lanetledi.

Teşkilat adına açıklama yapan HÜDA-PAR Adana İl Başkan yardımcısı Abidin Serin, saldırıyı lanetleyerek "Sözde asayiş yapılanması bunları yaparsa, yarın bu zihniyet tarafından kurulacak olan bir polis teşkilatının yapacaklarını varın siz hesap edin." dedi. Serin,"Maalesef, aciz olanlar, kendilerine ve düşüncelerine güvenemeyenler, barış ve huzuru hazmedemeyenler bir kez daha huzurumuzu kaçırmak istemişlerdir. Hür Dava Partisinin estirdiği kardeşlik ve barış ortamını anlamaktan ve solumaktan aciz olanlar, Silopi`de de kendilerini bir kez daha gösterdiler." İfadelerini kullandı.

"Saldırılar İslam düşmanlığından başka bir şey değildir"
Saldırıların İslam düşmanlığından başka bir şey olmadığını ifade eden Serin şöyle konuştu: "Yalan ve iftiralarla bölgede özellikle dindar insanları, evlerini ve kurumlarını cımbızla seçercesine hedef haline getirmek, İslam düşmanlığından başka bir şey değildir. Bunun başka izahı yoktur. Bu gelişmeleri halkımız iyi okuyabilmelidir. Bunları yapan çeteler, halkımızı dininden, inancından uzaklaştırmak, mevcut asayişi ve huzuru bozmak istemektedir. Müslüman Kürt toplumunun fitne ve savaşa ihtiyacı yoktur. Bu toplumun barışa, huzura, İslam`a ve kardeşliğe ihtiyacı vardır." şeklinde konuştu.

"Rojava`daki fitne ortamına dahil olmayacağız"

Rojava olayları hakkındaki görüşlerini de paylaşan Serin, "Kimse bizi Rojava`daki savaşa dâhil edemeyecek ve o fitne ortamını burada oluşturamayacaktır. HÜDA-PAR`ın oradaki savaşla hiçbir alakası olmamıştır, olmayacaktır. Bu saldırıları yapan odaklar, ısrarla bizi o savaşın içine çekmeye çalışmaktadır. Ancak genelde tüm Müslümanların özelde ise Müslüman Kürt halkının faydasına olmayacak hiçbir ortam ve zeminde HÜDA PAR olamaz ve olmayacaktır. Rojava üzerinden HÜDA-PAR`ı yalan ve iftiralarla kirletmeye ve emellerine alet etmeye çalışanların yalanları deşifre olmuş, kirli yüzleri ortaya çıkmıştır. Bize ve toplumumuza bu kirli tezgâhı kuranlar asla muvaffak olamayacaklardır. Bu yanlış hesap içerisinde olanlar bir an önce kendilerine çekidüzen vermek zorundadır. Kimsenin Kürt toplumuna zarar vermeye, onları anarşi ortamına sürüklemeye hakkı yoktur. Hiç kimse yalan ve iftiralarla bir yere varamamıştır. Bunun halka zarar vermekten başka bir sonucu olamaz." diye konuştu.

"HÜDA PAR toplumun bir gerçeği ve parçasıdır"

Halkın bu oyunlara alet olmamalarını ve çocuklarını kullandırtmamalarını isteyen Serin son olarak şunları söyledi: "Bu memlekette herkes birbirine tahammül etmelidir. Hiçbir oluşumun diğerlerine tahakküm etmeye, boyun eğdirmeye hakkı yoktur. Herkes birbiri ile yaşamaya alışmak zorundadır. Hür Dava Partisi bu toplumun gerçeği, bir parçasıdır. Referansını İslam`dan ve bu toplumun değerlerinden almaktadır. Bu partiyi siz ve sizin beklentileriniz oluşturmuştur. Her şeye rağmen bu toplumun değerlerine, hakka ve barışa hizmet edecek, beklentilerinizi yerine getirecektir. Bu menfur saldırı akim kalmaya mahkûmdur. Kınıyor ve lanetliyoruz. Bu vesileyle Hür Dava Partisi Silopi yetkililerine ve Silopi halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu saldırıların bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyoruz."
(Yunus Emre-İLKHA)