ŞANLIURFA - Şanlıurfa Vakfı Şube Başkanı Dr. Süleyman Gök tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, Birecik'in cazibe merkezi olması için, siyasi, sosyal ve iktisadi yapılanmaya uygun bir zemin oluşturulması gerektiği belirtildi.

Birecik'in bu güne kadar Fırat Nehri, kelaynak ve fıstık ile gündeme geldiğini belirten Gök, ilçenin kendi öz sermayesi dışında gelir getirici birimlerden yoksun olduğuna dikkat çekerek, Birecik'in yarınlarını inşa etmek için yeni kurum ve iş sahaları oluşturmanın zorunluluk olduğunu kaydetti.

Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu ile yaptıkları görüşmede Birecik'te Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi veya Turizm Yüksek Okulu açılması yönünde söz aldıklarını ifade eden Gök, "Bina tahsisi yapılması halinde ilçemize söz konusu 2 fakülteden birinin hemen kurulacağına dair taahhütte bulundular. Yetkililerden Harran Üniversitesi ve Rektörümüzün duyarlılığına gereken hassasiyetin gösterilmesinin Birecik'in sosyal ve iktisadi canlanmasına katkı sunacağını düşünmekteyiz. Bu amaçla yetkililerin ivedilikle Harran Üniversitesi Rektörlüğü ile temasa geçmeleri bu hususta Şanlıurfa Vakfı Şubesi olarak her türlü katkıyı sunacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz" dedi. (Mehmet Demir - İLKHA)