MERSİN - Mersin'in Tarsus ilçesinde bir tekel bayisine giren hırsız veya hırsızlar, 6 bin TL değerindeki sigaraları alarak kayıplara karıştılar. Hırsızların işyerini soymak için 2 duvarı delmeleri çevredeki esnafı tedirgin etti.


Olay, Tarsus'un Ş.Mustafa Mahallesi Muaffak Uygur Caddesi üzerinde bulunan Arif Namlı'ya ait tekel bayisinde meydana geldi.


Edinilen bilgilere göre, hırsız veya hırsızlar içki bayisini soyabilmek için, önce havalandırma penceresinden bir apartmana girdiler. Burada markete bitişik olan kartonpiyer dükkânın duvarını kırarak içeri girdiler. Daha sonra kartonpiyer dükkânın da duvarını kırarak içki bayisine ulaştılar.


Hırsız veya hırsılar, girdikleri içki bayisindeki güvenlik kameralarının yönünü değiştirdiler, ardından piyasa değeri 6 bin TL'yi bulan sigara, içki ile kasada bulunan bir miktar bozuk parayı çalarak aynı yoldan çıkarak kayıplara karıştılar.


Sabah iş yerlerini açan dükkân sahipleri duvarlardaki delikleri görünce durumu polise bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, hırsızları yakalamak için soruşturma başlattı. (A. Hâkim Kurt/Ramazan Tekyıldız-İLKHA)